Analist presenteert keerpunt voor XRP op weekgrafiek

Prominente crypto-analist Dark Defender deelde onlangs een tweet waarin hij de wekelijkse XRP-grafiek analyseerde die hij markeerde als de “Turning Point of the Story”. Dit artikel gaat in op de belangrijkste punten van de analyse van Dark Defender en onderzoekt de technische indicatoren die hij gebruikt om zijn bullish kijk op XRP te ondersteunen.

Exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s)

In zijn analyse verwijst de analist naar de 100 weken en 50 weken durende EMA’s, die de gemiddelde prijs van XRP over die respectievelijke tijdsbestekken weergeven. Deze indicatoren vertonen momenteel een stijgende trend, wat over het algemeen als een bullish signaal wordt beschouwd.

Ondanks deze positieve trend is de prijs van XRP de afgelopen weken relatief stabiel gebleven. Dark Defender interpreteert deze zijwaartse beweging echter als consistent met zijn voorgestelde 5-wave Elliott Wave-structuur, een theorie die wordt gebruikt om toekomstige prijsbewegingen te voorspellen.

Analist presenteert keerpunt op de weekgrafiek

Bron Dark Defender / X

Een genuanceerder aspect van de analyse van Dark Defender draait om de Fisher-indicator. Deze indicator meet de overgekochte of oververkochte omstandigheden van een actief. Dark Defender benadrukt de reputatie van de Fisher-indicator als een “zeer geavanceerd en betrouwbaar hulpmiddel voor het voorspellen van trendomkeringen.”

Volgens zijn analyse bleek een eerder omkeersignaal op de Fisher-indicator een paar weken geleden een ‘nep-omkering’ te zijn. Hij schrijft dit toe aan de prijs die binnen een specifiek bereik blijft (tussen 44 en 53 cent) en dat de Fisher-indicator vervolgens een meer oververkocht gebied betreedt. Dit versterkt volgens hem de argumenten voor een legitieme trendomkering bij het volgende signaal.

Huidige situatie en toekomstperspectieven

De huidige positionering van XRP is volgens Dark Defender gunstig. Hij benadrukt twee belangrijke factoren:

  1. Prijs boven ultieme ondersteuning: Dit duidt op een sterk ondersteuningsniveau voor XRP, waardoor verdere prijsdalingen mogelijk worden voorkomen.
  2. Groene omkeerindicator: Het huidige groene signaal van de Fisher-indicator duidt op een potentiële trendomkering in de richting van een opwaarts traject.

Geïnspireerd door de film ‘The Matrix’ sluit Dark Defender de tweet af met een metaforische verwijzing naar doorzettingsvermogen in tijden van twijfel. Hij benadrukt zijn onwankelbare geloof in de toekomst van XRP en zegt: “We zullen blijven vechten tot het einde.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!