Britse cryptobeurs verliest $22 miljoen door hack

De Britse cryptocurrency exchange Lykke heeft zijn activiteiten opgeschort nadat er op 4 juni $22 miljoen werd gestolen bij een hack. Dit volgens een aankondiging op sociale media van 10 juni.

Volgens het bericht, dat op X werd gedeeld, zijn zowel Lykke UK als Lykke Corp AG getroffen door de aanval. Het bedrijf gaf het volgende aan:

“Lykke UK als Lykke Corp AG kregen op 4 juni te maken met een aanval op hun infrastructuur. De getroffen systemen werden onmiddellijk stilgelegd om de schade te beperken. De geïdentificeerde beveiligingsinbreuken zijn grondig onderzocht en volledig aangepakt.”

Op 9 juni ontdekte blockchain-beveiligingsonderzoeker SomaXBT de aanval. SomaXBT beschuldigde het team ervan de beveiligingsinbreuk te verbergen en verklaarde dat Lykke werd uitgebuit en $19,5 miljoen aan crypto-activa verloor.

Na de inbreuk konden gebruikers geen geld meer opnemen. Verschillende gebruikers hebben onthuld dat ze hun geld kwijt zijn sinds de hack. Op 8 juni klaagde een gebruiker van de crypto-exchange op X dat het handelsplatform niet werkte en dat er geruchten waren dat deze was gehackt.

In een bericht van 10 juni erkende Lykke de aanval en bood het team excuses aan aan alle getroffen gebruiker.

“We verontschuldigen ons ten zeerste voor het ongemak en de bezorgdheid die deze aanval bij alle getroffen klanten en partners heeft veroorzaakt,” aldus het rapport. Het team zei dat de beurs over ‘solide kapitaalreserves en een gevarieerde portefeuille’ beschikt, waardoor het eventuele verliezen als gevolg van de aanval kan doorstaan en de fondsen van klanten ‘veilig’ worden.

Lykke spoort aanvaller op en neemt maatregelen voor herstel

Lykke is momenteel druk bezig met het opsporen van de aanvaller. De exchange beweerde dat het de IP-adressen van de aanvaller heeft achterhaald en deze zal gebruiken voor een strafrechtelijk onderzoek. Daarnaast heeft het team een cyberbeveiligingsteam ingehuurd om te werken aan het blokkeren en herstellen van de gestolen activa.

Lykke is een gecentraliseerde cryptocurrency-exchange die in 2015 werd gelanceerd en gevestigd is in Zwitserland. De crypto-exchange noteerde de afgelopen maand een cumulatief volume van $2,5 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!