Expert verwacht dat centrale banken nieuwe bull run in gaan luiden

De mede-oprichter van BitMEX, Arthur Hayes, geeft in een recent geplaatst stuk aan dat een verschuiving in het beleid van de centrale banken op het punt staat een nieuwe bull run in te luiden op de cryptomarkt.

In het nieuwe rapport merkt Hayes, nu de CIO van crypto-investeringsfonds Maelstrom, op dat zowel de Bank of Canada (BOC) als de Europese Centrale Bank (ECB) hebben besloten de rente te verlagen. Dit kan, volgens Hayes, erop wijzen dat er mogelijk een mondiale verschuiving in een soepeler monetair beleid gaande is. Dit kan, mits de Amerikaanse Federal Reserve dit voorbeeld volgt, voor een stijging van risicovollere activa, zoals cryptocurrencies, zorgen. Hij beschrijft het als volgt:

“Het vuurwerk van de centrale banken in juni, dat deze week werd afgetrapt door de renteverlagingen van de BOC en de ECB, zal crypto richting het noordelijk halfrond katapulteren. Dit was niet mijn verwachte basisscenario. Ik dacht dat het vuurwerk in augustus zou losbarsten, precies rond de tijd dat de Fed haar Jackson Hole-symposium organiseert. Dat is doorgaans de plek waar abrupte beleidswijzigingen in de herfst worden aangekondigd. De trend is duidelijk. Centrale banken die zich in de marge bevinden, beginnen versoepelingscycli.”

Volgens Hayes betekent het nieuwe hoofdstuk van het monetair beleid dat het tijd is om “long te gaan in Bitcoin en vervolgens sh*tcoins.” Zo zegt de cryptoveteraan het volgende:

“Het macrolandschap is veranderd ten opzichte van mijn basislijn. Daarom zal mijn strategie ook veranderen. Voor de Maelstrom-portfolioprojecten, die om mijn mening vroegen over de vraag of ze hun tokens nu of later zouden lanceren. Ik zeg: laten we gaan!

Voor mijn overtollige liquide cryptovaluta in synthetische dollars, ook wel Ethena’s USD (USDe) genoemd, die een aantal vette APY’s (jaarlijkse percentagerendementen) oplevert, is het tijd om het opnieuw in te zetten op overtuigings-shitcoins. Natuurlijk zal ik de lezers vertellen wat dat zijn nadat ik ze heb gekocht. Maar het volstaat te zeggen dat de crypto-bull opnieuw ontwaakt en op het punt staat de huiden van losbandige centrale bankiers te doorboren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!