Grote houder van meme coin verkoopt met bijna 1000% winst

Terwijl de cryptocurrency-markt momenteel een algemene opwaartse golf doormaakt, is het zojuist opgevallen dat een bepaalde investeerder besloten heeft om zijn winst te nemen door een populaire meme coin te verkopen.

Volgens on-chain-gegevens heeft een gigantische PEPE-whale een grote hoeveelheid munten op Binance gestort. Hoewel het niet mogelijk is om met zekerheid vast te stellen wat de precieze bedoeling achter deze verplaatsing is, is het, gezien het feit dat de investeerder zijn tokens al lange tijd in een cold wallet bewaart, zeer waarschijnlijk dat de whale zijn winst gaat nemen.

De PEPE-investeerder in kwestie kocht op 13 en 16 december 2023 365,96 miljard tokens op de cryptocurrency-beurs MEXC, wat destijds overeenkwam met 494 duizend dollar. Vanaf de desbetreffende portemonnee werd hetzelfde aantal naar Binance overgemaakt. Deze keer bedroeg de waarde van de tokens echter $5,3 miljoen. Met andere woorden wist de investeerder in minder dan zes maanden ongeveer $4,8 miljoen winst te maken, wat neer komt op een winstpercentage van 976%.

Hoewel de PEPE-prijs de afgelopen week met ongeveer 8% is gedaald, heeft deze de afgelopen maand een indrukwekkende stijging van 65% gezien. In de afgelopen 24 uur is de meme coin echter met ongeveer 14% gedaald, wellicht veroorzaakt door winstnemingen van verschillende grote investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!