Tether en TON werken samen met Oobit voor USDT-naar-fiattransacties via app

Tether Operations Limited, de grootste speler in het digitale activumecosysteem, heeft op 16 mei een strategisch partnerschap aangekondigd met Oobit, een mobiele betalingsapp, en de TON Foundation. Deze partnerschap komt nadat Tether in april USDT en XAUt op The Open Network (TON) heeft gelanceerd.

Cryptobetalingen voor handelaren revolutioneren

Volgens de aankondiging van donderdag zal het partnerschap de gebruikerservaring voor transacties met zijn digitale activa, USDT en Tether Gold (XAUt), op The Open Network (TON) aanzienlijk verbeteren. Door de integratie van de Oobit mobiele betalingsapp zal Tether handelaren een soepelere en handiger manier bieden om cryptobetalingen te accepteren.

Met de Tap & Pay-functie van Oobit kunnen handelaren fiatvaluta ontvangen, zelfs als de betaling in USDT is gedaan. Deze integratie zal het praktische gebruik van cryptocurrencies uitbreiden, waardoor ze een algemeen geaccepteerde betalingsoptie worden.

In februari nam Tether deel aan de Series A-financieringsronde van Oobit, waarbij $25 miljoen werd opgehaald. Oobit CEO Amram Adar benadrukte de inclusieve aard van het partnerschap.

“We bieden niet alleen een extra betalingsoptie; we bieden ook toegang tot de belangrijkste cryptocurrencies en wereldwijde betalingen voor mensen zonder bankrekening via Oobit,” zei Adar.

Peer-to-Peer Betalingen op Telegram met USDT Integratie

De integratie van de TON-blockchain met Telegram biedt een eenvoudige en grensoverschrijdende oplossing voor peer-to-peer betalingen. Hierdoor kunnen meer mensen toegang krijgen tot gedecentraliseerde diensten en profiteren van een verbeterde gebruikerservaring.

Sinds deze integratie is er voor meer dan $200 miljoen aan USDT uitgegeven op de TON-blockchain. Gebruikers kunnen nu USDT verzenden via directe berichten op Telegram en gebruiken voor directe crypto Tap-betalingen op Oobit.

USDT is bovendien beschikbaar op 14 andere blockchains, zoals Tron en Ethereum, en is in maart toegetreden tot het Celo-netwerk. Paolo Ardoino, CEO van Tether, uitte zijn enthousiasme over de samenwerking:

“Samen zullen we bankoplossingen bieden aan de onbanked bevolking en de manier waarop gebruikers met cryptocurrencies transacties uitvoeren revolutioneren, waardoor het eenvoudiger en handiger wordt,” aldus Ardoino.

Begin deze maand kondigde Tether ook een extra investering aan in CityPay.io, een platform waarmee gebruikers betalingen kunnen doen bij verschillende vestigingen, zoals Wendy’s en Radisson Hotels, met cryptocurrencies zoals Bitcoin. Daarnaast plant Tether uitbreidingen naar Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Oezbekistan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!