Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Google gaat meer dan $100 miljard investeren in AI

Demis Hassabis, het hoofd van de AI-afdeling van Google, heeft aangegeven dat het bedrijf in de loop van de tijd meer dan $100 miljard zal investeren in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentietechnologie (AI). Hierdoor zal Google de grootste AI-investeerder ter wereld worden, meer dan enig ander technologiebedrijf, waaronder Microsoft.

Tijdens de TED-conferentie in Vancouver werd Demis Hassabis onlangs gevraagd naar zijn mening over de plannen van Microsoft en OpenAI om een datacenter in de VS op te richten. Dit project zou naar schatting tot 100 miljard dollar kunnen kosten en omvat een datacenter waar een supercomputer gehuisvest zal worden, bestaande uit miljoenen AI-chips, genaamd Stargate.

“We praten niet over onze specifieke cijfers, maar ik denk dat we in de loop van de tijd meer dan $100 miljard zullen investeren”, zei Hassabis in antwoord op de vraag over Stargate.

Verder gaf hij geen verdere details over de bestedingsplannen van Google en zei hij dat Google-moederbedrijf Alphabet een betere rekenkracht heeft dan zijn concurrenten, waaronder Microsoft. Hassabis was in 2010 mede-oprichter van AI-startup DeepMind voordat DeepMind in 2014 door Google werd overgenomen.

AI de oplossing voor elk probleem?

Een dergelijke aankondiging wordt gedaan omdat AI de laatste tijd steeds populairder is geworden. AI maakt sinds het afgelopen jaar een zeer snelle ontwikkeling door en lijkt de oplossing te zijn geworden voor vrijwel elk probleem.

Dat is een van de redenen waarom we in 2014 met Google zijn gaan samenwerken. We wisten dat we, om AGI te bereiken, veel rekenkracht nodig zouden hebben. Daarnaast had en heeft Google nog steeds de meeste computers”, aldus Hassabis. Kunstmatige algemene intelligentie (AGI) is het punt waarop AI kennis op menselijk niveau bereikt over een reeks taken.

Hassabis merkte verder op dat de wereldwijde belangstelling die werd gegenereerd door OpenAI’s ChatGPT aantoonde dat het publiek bereid was om AI-systemen te accepteren, zelfs als deze nog steeds onvolmaakt waren en fouten konden bevatten.

Eerder in maart dit jaar vertelde Hassabis aan de Financial Times dat de miljarden dollars die in AI worden gestoken, doen denken aan de crypto-hype, en de aandacht afleiden van de ‘fenomenale’ wetenschap en onderzoek achter de ontwikkeling ervan.

Hij merkte op dat investeringen in AI veel hype en mogelijk wat onrust met zich meebrengt, terwijl hij het vergeleek met crypto en soortgelijke gebieden. Hij voegde eraan toe dat het sentiment nu naar AI is overgeslagen, wat naar zijn mening een beetje ongelukkig is.

Google samenwerking met MIT

Gisteren maakte Google tevens duidelijk dat het, samen met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) de handen ineen geslagen heeft om een gratis cursus te ontwikkelen voor AI-technologie. Het deed dit in het kader van het “Generative AI for educators” initiatief.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!