Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Google en MIT slaan de handen ineen voor gratis AI-cursus

Google en het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben gezamenlijk een kosteloze cursus gelanceerd binnen het kader van het “Generative AI for educators” initiatief. Dit initiatief heeft tot doel om educatoren te voorzien van de kennis en vaardigheden om AI-tools te gebruiken, wat uiteindelijk de leerervaring van zowel docenten als studenten verbetert.

De uitdagingen in het onderwijs aanpakken met een AI-cursus

Google en RAISE (Responsible AI for Social Empowerment and Education) van MIT bundelen hun krachten om docenten de juiste tools te bieden voor een effectieve integratie van AI in hun lessen.

De cursus biedt praktische richtlijnen voor het gebruik van generatieve AI, met nadruk op instructietechnieken, het ontwerpen van unieke lesplannen en het besparen van tijd bij administratieve taken. Dit initiatief van Google toont aan dat verantwoorde en eerlijke AI zowel voor het bedrijf als voor de onderwijssector van groot belang is. RAISE heeft als missie om het gebruik van AI te bevorderen op een inclusieve en ethische manier.

Met problemen zoals een grote student/docent-verhouding en beperkte menselijke middelen op scholen, kan AI een oplossing bieden. De AI-cursus gaat dieper in op ethische kwesties en de grenzen van AI, zodat docenten de AI op verantwoorde wijze kunnen integreren in hun lessen.

De cursus wordt momenteel al veel gebruikt in verschillende schooldistricten in de Verenigde Staten, wat de groeiende vraag naar op AI gebaseerde educatieve tools weerspiegelt en leidt tot een opleving op het gebied van onderwijstechnologieën.

Na voltooiing van de online instructie, die slechts twee uur in beslag neemt, ontvangen docenten een certificaat dat hen verder helpt in hun professionele ontwikkeling.

Ruimere acceptatie en toekomstige gevolgen

Dit initiatief vormt een integraal onderdeel van een breder AI-trainingsinitiatief, dat het onderwijzen van nieuwe technologieën toegankelijker en eenvoudiger maakt voor docenten zonder eerdere ervaring met AI.

Door de mystiek rond AI weg te nemen en docenten vertrouwd te maken met de praktische toepassingen ervan, beoogt de cursus docenten te versterken en de veranderingen in AI binnen het onderwijs te stimuleren.

Het fundamentele doel is het vergroten van de kennis van docenten en het verbeteren van het leren van studenten door AI te integreren in zowel theoretische als praktische onderwijsprocessen, waarbij leerlingen worden betrokken bij boeiende en gepersonaliseerde educatieve cursussen.

AI zal naar verwachting blijven evolueren en naarmate het onderwijs er meer gebruik van maakt, zal het een cruciale rol spelen bij het vormgeven van onderwijsmethoden en leeromgevingen. De samenwerking tussen Google en MIT toont een dynamischere aanpak dan de gebruikelijke praktijk voor het versterken van docenten. Dit omvat het verschaffen van de kennis en tools die essentieel zijn voor een efficiënte omgang met AI binnen het onderwijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!