Nvidia onthult nieuwe AI-superchip Blackwell, waardoor aandelenkoers stijgt

In een nieuwe mijlpaal kondigde Nvidia, een wereldwijde productiegigant van grafische kaarten (GPU), onlangs zijn nieuwe AI-superchip Blackwell aan op de GTC-conferentie in San Jose, Californië, wat voor internationale opwinding gezorgd heeft.

Deze aankondiging is een opvallende onthulling, aangezien de vorige H100-chips van het bedrijf te maken kregen met een verkoopverbod in China. De Blackwell-superchipserie is een revolutionair project dat tot doel heeft het AI-landschap ten goede te veranderen en ongeëvenaarde prestaties en mogelijkheden aan zijn gebruikers te bieden.

Blackwell-chips: Gespecialiseerd op AI

Volgens de inzichten die de CEO van het bedrijf op de GTC heeft onthuld, is de Blackwell-processor ontworpen om te voldoen aan de eisen van hoogwaardige AI-gestuurde applicaties in verschillende industrieën met verbeterde verwerkingskracht, efficiëntie en veelzijdigheid. De chip bestaat uit 208 miljard transistors en fungeert als de basis voor nieuwe computers die worden ingezet door ’s werelds grootste datacenterexploitanten, waaronder Amazon, Microsoft, Alphabet’s Google en Oracle.

Ondertussen, genoemd naar David Blackwell, de eerste zwarte geleerde die is opgenomen in de National Academy of Science, zal de AI-superchip de standaard voor AI-computing opnieuw definiëren en vooruitgang op verschillende gebieden stimuleren, waaronder AI in crypto.

Intrigerend genoeg is NVDA, de NASDAQ-aandelenticker van Nvidia, recentelijk ook naar voren gekomen als de centrale plek voor beleggers die zich op AI-tokens richten. Wat dit betreft: met de onthulling van de Blackwell-chip op de GTC stegen de NVDA-aandelen maandag aanzienlijk met de lancering, wat de dominantie van de GPU-fabrikant verder aantoont, terwijl AI-tokens snel aan populariteit lijken te winnen en aan het stijgen zijn.

Nvidia verstevigd positie in AI-sector

Nvidia’s introductie van de Blackwell AI-superchips onderstreept een monumentale prestatie, die een nieuw tijdperk van AI-innovatie inluidt met Nvidia’s technologie op de voorgrond. Ondertussen verklaarde de mede-oprichter van het bedrijf dat AI fungeert als een drijvende kracht en een fundamentele verandering in de economie teweegbrengt, en voegde eraan toe dat Blackwell-chips “de motor zijn die deze nieuwe industriële revolutie aandrijft.”

Nvidia “werkt samen met de meest dynamische bedrijven ter wereld, en we zullen de belofte van AI voor elke sector waarmaken”, aldus de mede-oprichter. Hiermee, in combinatie met de recente substantiële stijging van de aandelen van Nvidia, heeft het bedrijf zijn positionering als AI-pionier verder versterkt.

Deze positionering werd verder verzacht toen Jim Cramer, de presentator van Mad Money, de GPU-gigant uitriep om ‘de volgende industriële revolutie te creëren’ met de recente lancering van een AI-superchip. Terwijl CrowdStrike-CEO George Kurtz in een andere opmerkelijke kroniek de nadruk legde op waarom het cyberbeveiligingsbedrijf van plan is samen te werken met Nvidia, wat bijdraagt aan het marktoptimisme dat is voortgekomen uit de opkomst van NVDA. Dit leidde mogelijk tot zorgen over de komende substantiële aandelenkoerswinsten, in lijn met de positie van de GPU-fabrikant als leidende speler binnen de sector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!