VanEck lanceert digitaal platform en NFT-marktplaats

VanEck, een wereldwijde vermogensbeheerder, heeft een digitaal vermogensbeheerplatform en NFT-marktplaats gelanceerd met als doel het gemakkelijker te maken om eigendom en toegang tot zelf-beheerde activa te delen. Het platform, genaamd SegMint, gebruikt een model genaamd “Lock & Key”, waarmee gebruikers toegang en eigendom van een activum met anderen kunnen delen op een veilige manier, terwijl ze controle behouden, zei het bedrijf in een persbericht op woensdag.

“We hebben een significant pijnpunt in het ecosysteem van digitale activa geïdentificeerd – de uitdaging van het delen van toegang en eigendom in een wereld van zelfbewaring,” zei Matt Bartlett, oprichter van SegMint in de verklaring.

Het idee achter het “Lock & Key” model is dat een gebruiker sleutels kan uitgeven aan een veilige kluis. “Stel je voor dat je een veilige kluis hebt waar je je digitale activa kunt opslaan, en dan moeiteloos sleutels kunt uitgeven aan anderen, waardoor je ze gedeeld eigendom geeft zonder de veiligheid in gevaar te brengen,” legde het bedrijf uit.

Aanvankelijk zal het platform gericht zijn op crypto-native gebruikers die bekend zijn met het gebruik van blockchains, zei VanEck, maar het uiteindelijke doel is om het gebruiksvriendelijk genoeg te maken zodat iedereen het kan gebruiken.

Bartlett verwacht dat de meeste interesse voor het platform uit Europa en Azië zal komen, aangezien de toegang beperkt zal zijn tot sommige landen.

VanEck is al lang een grote TradFi-deelnemer in crypto. In mei 2022 lanceerde het bijna 70 jaar oude bedrijf zijn eerste collectie van NFT’s. Eerder dit jaar werd het een van de tien uitgevers van een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF), die sindsdien enorme vraag van investeerders heeft gezien.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!