De Bitcoin koers koelt af na imposante stijging – Wat kunnen we nu verwachten?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Sinds de bodem eind november 2022 is neergezet is het een heerlijke rit omhoog geweest voor Bitcoin investeerders. De koers is gestegen van $15.440 naar $53.120, een bescheiden 240% stijging! En het mooie is dat we nog niet eens op een nieuwe all time high staan. Normaliter zouden we dat later dit jaar kunnen verwachten. Hoe staat de koers er op dit moment voor en wat kunnen we nu verwachten? Dat en meer bespreek in de update van vandaag!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers zit momenteel tegen een lokaal level aan, op $52.119. We hielden rekening met iets van een tijdelijke afkoeling en dat lijkt momenteel mooi uit te spelen. Aangezien we boven de $49.054 zijn gesloten op de weekgrafiek is de verwachting wel dat we die trend omhoog binnenkort gaan voorzetten. Wij kijken naar een nieuwe all time high boven $69.138 en veel hoger. Wij sluiten niet uit dat we dit jaar nog de $100.000 kunnen gaan aantikken! Dat zou minder dan een 100% stijging vanaf hier zijn, niet geheel onmogelijk voor een coin als Bitcoin. Op de korte termijn zie ik graag dat we de $49.054 gaan vasthouden, maar zelfs al zouden we terugzakken naar de swing low op $38.531 is er niets aan de hand. Daaronder kan het snel vervelender worden. Duidelijk punt van invalidatie voor de korte en middenlange termijn visie dus!

Daggrafiek

Op de daggrafiek is mooi te zien hoe de koers in een range is terecht gekomen. Dit is positief voor altcoins, want altcoins krijgen dan tijdelijk meer ruimte. De verwachting is wel dat Bitcoin dat initiatief binnenkort weer gaat overnemen, zodra het uit de range omhoog uitbreekt. Ik heb twee scenario’s ingetekend die ik op dit moment het meest voor de hand liggend vind. Of vanaf de huidige regionen al de push omhoog maken of wellicht iets dieper terugtesten, rond de $49.054. Beiden zou helemaal prima zijn voor de bullish thesis, zo lang $49.054 maar wordt behouden.

4-uur-grafiek

Ik zie momenteel niet echt mooie long kansen, dus heb ik de twee scenario’s geschetst waarin we in de mooiste longs kunnen komen. Lokaal nog één keer de low op $50.430 opzoeken en als we daar sterkte tonen vanaf daar de long zoeken. Het alternatief is iets lager terugtesten, richting de 4-uur-demand op $49.733, om vanuit daar de long te gaan zoeken. Ik ben hoofdzakelijk long georiënteerd, aangezien de trend natuurlijk agressief omhoog is!

Conclusie

Kortom, het is lokaal wat onzeker. Bitcoin ligt in consolidatie en dat is gunstig voor altcoins. Zo lang $49.054 wordt behouden hoeven we niet veel lager te kijken en kijk ik eerder naar continuation van de trend en dat is natuurlijk omhoog! Ziet er zeer fraai uit!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!