Rechter aangespoord om Binance-schikking goed te keuren

Amerikaanse aanklagers hebben naar verluidt een federale rechter aangespoord om een boete te bekrachtigen die is opgelegd aan de cryptocurrency-exchange, Binance Holdings. De aanklagers betogen dat de voorgestelde boete, waarmee Binance heeft ingestemd om te betalen, in verhouding staat tot de misdaden gepleegd door de crypto-exchange.

De aanklachten tegen Binance, een van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchanges, zijn het gevolg van haar vermeende weigering om zich te registreren als een geldtransactiebedrijf. Bovendien stellen aanklagers dat het nalaten van Binance om een antiwitwasprogramma uit te voeren haar gebruikers en het Amerikaanse financiële systeem kwetsbaar heeft gemaakt voor exploitatie.

Binance, beschuldigd van opzettelijke schending van Amerikaanse antiwitwas- en sanctiewetten, heeft al ingestemd met het betalen van $4,3 miljard aan boetes. Als onderdeel van de schikking heeft Changpeng (CZ) Zhao ingestemd om af te treden als CEO van Binance Holdings. Om de overeenkomst te formaliseren, hebben Amerikaanse aanklagers een rechter gevraagd om de schikking te aanvaarden.

“Al met al, gezien de aard en ernst van het wangedrag van Binance – het was opzettelijk en geleid door senior executives, met honderden miljoenen dollars aan neveneffecten,” verklaarden de aanklagers in een memo die onlangs is ingediend bij de Seattle Federal Court.

Volgens een rapport van Bloomberg roept de schikking ook op tot toezicht op Binance gedurende maximaal vijf jaar. Wat betreft het lot van CZ, die zich nog steeds in de VS bevindt, zoeken aanklagers naar verluidt een gevangenisstraf van niet meer dan 18 maanden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!