Postfinance start cryptodienst in Zwitserland

De financiële dochteronderneming van de Zwitserse Post, Postfinance, heeft een nieuwe dienst voor het verhandelen en bewaren van cryptocurrency gelanceerd. Klanten kunnen de dienst gebruiken om “met een klik op de muis een eerste reeks van 11 cryptocurrencies te kopen of veilig op te slaan, of zelfs een crypto spaarplan op te zetten,” legde het bedrijf uit.

De nieuwe cryptodienst van Postfinance

De volledig eigendom zijnde financiële dochteronderneming van de Zwitserse Post, Postfinance, kondigde dinsdag aan dat het woensdagochtend een nieuwe crypto dienst lanceert. De Zwitserse Post is de nationale postdienst van Zwitserland. De aankondiging legt uit:

“Dit stelt haar klanten in staat om met een klik op de muis een eerste reeks van 11 cryptocurrencies te kopen of veilig op te slaan, of zelfs een crypto spaarplan op te zetten… De lancering heeft als doel gebruiksvriendelijkheid, transparantie en aantrekkelijke voorwaarden voor iedereen te bevorderen.”

Postfinance is gereguleerd door de Zwitserse Financiële Markt Autoriteit (FINMA) en heeft een licentie gekregen in overeenstemming met de Zwitserse Bankenwet. Het heeft meer dan 2,5 miljoen klanten.

De nieuwe crypto dienst is in samenwerking met de door FINMA gereguleerde crypto bank Sygnum. “Postfinance zal de eerste systemisch belangrijke bank in Zwitserland zijn die crypto handel direct aan haar klanten aanbiedt,” voegt de aankondiging toe. Klanten van Postfinance kunnen 24/7 handelen via e-finance of de Postfinance App met een “lage instapdrempel van 50 Amerikaanse dollars voor crypto spaarplannen en individuele orders,” merkte het bedrijf op, en voegde toe dat dit helpt “de crypto markt te democratiseren voor iedereen.”

Samenwerking met Sygnum

Postfinance onthulde zijn plan om crypto diensten aan te bieden in samenwerking met Sygnum in april vorig jaar. Voordat het een overeenkomst met Sygnum aanging, bood het financiële bedrijf klanten een app aan die 13 cryptocurrencies ondersteunde, genaamd Yuh, een product van Postfinance en online handelsplatform Swissquote. Ondertussen verkoopt de Zwitserse Post crypto postzegels.

Philipp Merkt, Chief Investment Officer bij Postfinance, reageerde: “Cryptocurrencies bieden een extra beleggingsoptie en zijn hier om te blijven. Het voordeel is dat onze 2,5 miljoen klanten nu gemakkelijk en veilig in cryptocurrencies kunnen investeren met hun hoofdbank. Naast traditionele activaklassen zoals contant geld, obligaties en aandelen, maken cryptocurrencies deel uit van een verscheidenheid aan aantrekkelijke alternatieve beleggingsopties zoals onroerend goed en grondstoffen.”

Alexander Thoma, hoofd digitale activa bij Postfinance, besprak de lancering van de crypto dienst:

“De grote trend richting blockchain technologie zal in de toekomst blijven groeien, en onze klanten willen deelnemen aan deze technologie. Een groot deel van onze klanten heeft de behoefte uitgesproken om cryptocurrencies te kopen zonder gebruik te hoeven maken van los gereguleerde crypto exchanges.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!