Mike Novogratz ongelofelijk positief over toekomst Bitcoin

Miljardair Mike Novogratz zegt dat de opeenvolgende golven van schuldophoping in de VS hem 34 biljoen redenen geven om onwrikbaar vertrouwen te hebben in de toekomst van Bitcoin (BTC).

In een nieuwe post op het sociale mediaplatform X zegt de CEO van Galaxy Digital dat de Amerikaanse overheid dagelijks miljarden dollars uitgeeft alleen al om de rente te betalen op de snel groeiende schuld van het land, die $34,230 biljoen bedraagt:

“Ik kan 34 biljoen redenen bedenken om in BTC te geloven… Amerika geeft elke dag meer dan 2 miljard dollar uit aan alleen rentebetalingen. Dat is meer dan 83 miljoen dollar ELK UUR!!”

Veel Bitcoin-investeerders geloven dat BTC fungeert als een store-of-value activum en een bescherming tegen devaluatie van fiatvaluta. In april 2023 zei Novogratz dat hij niet wilde dat Bitcoin “binnenkort” 1 miljoen dollar zou bereiken, omdat dit zou betekenen dat er instabiliteit in de VS is ingetreden.

In een begeleidende video waarschuwt Novogratz dat sommige van de grootste buitenlandse geldschieters van het land nu een verminderde eetlust hebben om Amerikaanse schulden te accumuleren via staatsobligaties. Hij zegt ook dat het land binnenkort financiële problemen kan ondervinden omdat de overheid blijft toevoegen aan zijn balans te midden van een omgeving met hoge rentetarieven:

“Traditioneel, omdat we de reservemunt zijn, zal iedereen je geld lenen… Er is veel vertrouwen in Amerika – dus de Chinezen, het Midden-Oosten, de Russen.

Maar plotseling leggen we sancties op aan de Russen en de Russen zullen op korte termijn nooit meer geld lenen aan de VS. De Chinezen maken zich zorgen over ons, dus ze kopen steeds minder en minder staatsobligaties. De Japanners bezitten nog steeds veel van onze schuld, maar buitenlanders willen minder van onze schuld kopen. De wereld is lang niet zo verenigd rond de Amerikaanse leiderschap als vroeger.

En als de rentetarieven stijgen, en dit is echt een probleem, gaan de schuldbetalingen hoger… Het is als een creditcard: je leent 1.000 dollar aan creditcardschuld, en ze brengen je 21% in rekening… Dat is 200 dollar per jaar. Je kunt dat niet terugbetalen en het blijft maar groeien, groeien en groeien.”

Bitcoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $49.559, een marginale daling in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!