Raoul Pal: Stimuleringspakketten cruciaal voor crypto groei 2024

Voormalig Goldman Sachs-executive Raoul Pal beschrijft wat hij gelooft dat twee positieve katalysatoren zullen zijn voor crypto-activa in 2024.

In een recent interview op het Wealthion YouTube-kanaal heeft Raoul Pal, voormalig executive bij Goldman Sachs en de CEO van Real Vision, zijn visie gedeeld met Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, over wat hij ziet als twee positieve katalysatoren voor crypto-activa in 2024: stimuleringspakketten in de VS en wereldwijd.

Pal benadrukt dat politici geneigd zijn om “snoep uit te delen” in de vorm van stimuleringspakketten tijdens verkiezingen, wat leidt tot hogere inflatie en daardoor tot hogere prijzen voor digitale activa.

Pal schetst een scenario waarin verschillende economieën, waaronder China, Europa en uiteindelijk de Verenigde Staten, waarschijnlijk meer stimuleringsmaatregelen zullen introduceren om economische groei te bevorderen en de kosten van rentelasten te dekken.

Deze stimulansen, die vaak noodzakelijk zijn om de overheid te financieren, zullen naar verwachting leiden tot een devaluatie van fiatvaluta. Dit proces, waarbij de koopkracht voor activa afneemt, beschrijft Pal als een vorm van verborgen belasting die de maatschappij als geheel treft, vooral omdat activaprijzen stijgen terwijl lonen stagneren.

De gevolgen van deze ontwikkelingen zijn volgens Pal aanzienlijk voor de toekomstige koopkracht van individuen. Met een gemiddelde waardevermindering van het vermogen om activa te kopen met 15% per jaar sinds 2008, wordt het steeds moeilijker om te sparen of te investeren in vastgoed zonder aanzienlijk vermogen. Dit fenomeen illustreert hoe devaluatie van valuta indirect werkt als een sociale kost die over de bevolking wordt verspreid.

Deze dynamiek ziet Pal als een gunstige achtergrond voor crypto-activa, waarbij een toename van liquiditeit in de markt typisch leidt tot een waardestijging van digitale activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!