Bitcoin zal pas stijgen wanneer GBTC is geliquideerd

In een recente analyse heeft crypto-analist Chris J Terry inzichten geboden in de huidige staat van de Bitcoin (BTC)-prijzen en voorspelt een mogelijke voortzetting van een vlakke of neerwaartse trend. Volgens Terry wordt verwacht dat deze trend aanhoudt totdat de liquidatie van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is voltooid, met naar verwachting een geschatte $25 miljard aan verkoopactiviteiten in de komende weken.

Terry wijst op wat hij beschouwt als een belangrijke strategische fout in de geschiedenis van crypto, waarbij hij deze toeschrijft aan de beslissing van Grayscale om de ETF-kosten op 1,5% te handhaven. Hij suggereert dat deze zet van invloed kan zijn op de markt en mogelijk de bredere adoptie zou kunnen belemmeren. De observaties van de analist benadrukken de onderlinge verbondenheid van beleggingsinstrumenten en hun impact op het algemene cryptolandschap.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein is echter niet eens met deze visie dat de hoge GBTC-kosten leiden tot sterke liquidaties. CEO Mike Novogratz van Galaxy Digital geeft een andere mening. Hoewel hij de waarschijnlijkheid van enige verkoopactiviteit in GBTC erkent, gelooft Novogratz dat een aanzienlijk deel van de investeerders zal overstappen naar andere exchange-traded funds (ETF’s), met een opvallende aanbeveling voor $BTCO.

Novogratz benadrukt het belang van het niet uit het oog verliezen van het grotere plaatje te midden van korte-termijn marktdynamiek. Hij wijst erop dat de recente ontwikkeling het gemakkelijker zal maken voor oudere investeerders om de cryptomarkt te betreden. Daarnaast wijst hij op de mogelijkheid van verhoogde hefboomwerking met 4×5 keer blootstelling aan Bitcoin via $BTCO.

Ondanks de huidige marktindigestie blijft Novogratz optimistisch over de toekomst van Bitcoin en voorspelt dat de uitdagingen zullen afnemen en de waarde van Bitcoin in de komende zes maanden een opwaartse koers zal zien.

In een recente analyse van On-chain College wordt de aandacht gevestigd op het belang van de 111-daagse bewegende gemiddelde van Bitcoin, een primaire kortetermijnindicator in Pi Cycle-analyse. De analyse omvat het overlayen van dit bewegende gemiddelde met de kostprijsbasis voor BTC van kortetermijnhouders.

Terwijl Bitcoin een periode van zijwaartse handel doormaakt, merkt On-chain College op dat de kloof tussen deze twee indicatoren geleidelijk smaller wordt. Volgens de analyse, als de prijs van de cryptocurrency verder zou dalen, is het niveau in het bereik van $37,7K tot $38,1K cruciaal om nauwlettend in de gaten te houden. Dit niveau wordt geïdentificeerd als cruciaal en biedt inzichten in mogelijke ondersteunings- of weerstandsdynamieken op basis van de convergentie van deze belangrijke indicatoren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!