SEC geeft commentaar op de laatste ETF-indiening

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft opmerkingen gestuurd naar potentiële uitgevers van Bitcoin ETF’s na een reeks gewijzigde S-1 formulieren die maandag door hoopvolle partijen zijn ingediend.

Hoewel de oprichter van de blockchain-handelsvereniging, de Chamber of Digital Commerce, Perianne Boring, op X postte dat deze stap een “vertragingssignaal” betekende, waren anderen het daar niet mee eens. Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart betoogde dat dit niet noodzakelijk het geval was. “Dit laat echt zien hoe snel de SEC deze zaken afhandelt,” zei hij en voegde eraan toe dat het “bijna ongehoord” was om ’s ochtends een document naar de SEC te sturen en dezelfde dag opmerkingen te ontvangen. “Als ze wilden vertragen, zouden de uitgevers vanavond geen opmerkingen hebben gekregen,” zei hij.

Iemand die bekend is met de opmerkingen ondersteunde het argument van Seyffart en vertelde CoinDesk dat verwacht werd dat de uitgevers dinsdag bijgewerkte documenten zouden indienen, waarbij opmerkingen gericht waren op “kleine details” in de S-1 formulieren. Ondertussen meldde Fox Business-journalist Eleanor Terrett dat een aantal mensen die aanvullende opmerkingen hadden ontvangen “niet bezorgd” was en dat de SEC “geen verandering van plannen had overgebracht.”

Met verwijzing naar drie bronnen die dicht bij de zaak stonden, meldde Axios dat spot Bitcoin ETF’s tegen woensdag goedgekeurd zouden kunnen worden, waarbij meer dan één fonds zich voorbereidt om de handel al op donderdagochtend te starten.

De bijgewerkte S-1 indieningen op maandag zagen potentiële Bitcoin ETF-uitgevers betrokken bij een “tarievenoorlog”, omdat hoopvolle partijen streden om tariefstructuren te onthullen die meer verleidelijke rendementen aan investeerders bieden.

De afgelopen week is er een golf van activiteit geweest van bedrijven die hopen de eerste spot Bitcoin exchange-traded funds in de VS te lanceren, waarbij potentiële uitgevers VanEck en Bitwise in hun gewijzigde S-1 indieningen onthulden dat de bedrijven hun potentiële ETF’s met miljoenen dollars financieren.

Bitcoin steeg maandag omdat het optimisme groeide dat het langverwachte investeringsvoertuig eindelijk zou kunnen komen, waarbij analisten van Bloomberg Intelligence hun schatting van de kans op goedkeuring van een ETF in januari verhoogden naar 95%.

Maar niet iedereen is zo optimistisch. Met SEC-voorzitter Gary Gensler die maandag een reeks tweets plaatste waarin hij waarschuwde voor de gevaren van crypto-investeringen, blijft Perianne Boring van de Chamber of Digital Commerce “bezorgd” dat de SEC mogelijk nog steeds een spot Bitcoin ETF kan blokkeren. “Voorzitter Gensler wil niet zonder strijd ten onder gaan,” tweette ze. “Ik hoop op een succesvolle lancering deze week.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!