Bitcoin maakt geschiedenis met Golden Cross op de wekelijkse grafiek

Bitcoin (BTC) heeft zojuist een uiterst bullish patroon vastgelegd. Volgens een tweet van Barchart heeft de toonaangevende cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie voor het eerst op zijn wekelijkse grafiek een zogenaamde “golden cross” gevormd.

De golden cross is een bullish patroon dat wordt waargenomen wanneer de korte-termijn voortschrijdende gemiddelde stijgt boven het lange-termijn voortschrijdende gemiddelde van een activum. Op de wekelijkse grafiek van Bitcoin heeft dit plaatsgevonden doordat het 50-weken voortschrijdend gemiddelde (MA) boven het 200-weken MA is gekruist.

Barchart / X

Dit patroon wordt traditioneel gezien als een positief teken, wat suggereert dat er mogelijk een aanhoudende opwaartse trend op komst is. Het is echter belangrijk op te merken dat de Golden Cross soms kan fungeren als een achterblijvende indicator. Tegen de tijd dat deze kruising plaatsvindt, heeft de markt mogelijk al rekening gehouden met het bullish sentiment, wat betekent dat het patroon een bestaande trend bevestigt in plaats van een nieuwe te voorspellen.

Ondanks de historische vorming is de prijs van Bitcoin vandaag gestruikeld, waarbij het in slechts 7 uur $1.000 of 2,3% heeft verloren. Het on-chain data-analysebedrijf Lookonchain heeft deze neerwaartse beweging gekoppeld aan de storting van 1.000 BTC door F2Pool bij Binance, een belangrijke cryptocurrency-exchange. Deze handeling, die twee dagen eerder een vergelijkbare storting herhaalde, duidt op aanzienlijke verkoopdruk in de markt. Het zijn dit soort grootschalige transacties die kunnen leiden tot abrupte prijsveranderingen.

Te midden van de huidige prijsschommelingen kijkt de crypto-gemeenschap uit naar een mogelijk belangrijke katalysator voor Bitcoin-bulls: de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s. Volgens financieel verslaggever Katie Greifeld hebben ETF-uitgevers een deadline om hun S-1’s in te dienen, en wordt verwacht dat de SEC binnenkort zal stemmen over de 19b-4-aanvragen. De goedkeuring van beide documenten zou kunnen betekenen dat spot Bitcoin ETF’s bijna onmiddellijk kunnen beginnen met handelen, wat nieuwe dynamiek in de markt zou kunnen brengen en mogelijk de bullish trend zou kunnen ondersteunen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!