Mark Cuban vindt dat de SEC faalt om investeerders te beschermen

Beroemde miljardair Mark Cuban is van mening dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) geen effectieve taak vervult bij het beschermen van investeerders. De ster van Shark Tank verwees naar de SEC als “het QuickBooks van financiële regulering.” Mark Cuban gaf het volgende aan:

“Ze beschermen niemand, maar ze zijn echt goed in boekhouden. Heeft de SEC ooit ingegrepen om investeerders te beschermen VOORDAT er iets slechts is gebeurd?

Ik heb Sharesleuth.com ondersteund en er winst uit gehaald door overduidelijk frauduleuze bedrijven te vinden en te publiceren wat we hebben ontdekt.

De SEC is NOOIT tussenbeide gekomen om fraude te stoppen, inclusief een bedrijf dat we hebben laten zien dat geen stroom had naar hun activiteiten maar wel persberichten uitbracht. lol.”

Sharesleuth.com, eigendom van Cuban, publiceert onderzoeken die fraude en bedrog door beursgenoteerde bedrijven en hun leidinggevenden onderzoeken. Cuban pleit ook voor nieuwe effectenwetten voor crypto-activa. Hierover zei hij:

“Alles wat je moet weten, is dat Howey niet genoeg was om elke situatie te dekken, dus kwam Reves eraan.

Nu is er behoefte aan een crypto-aanvulling op Howey en Reves.

Het is ook goed om te weten dat als de SEC dezelfde weg als Japan had bewandeld en borg vereiste voor crypto-leningen, alle failliete cryptodiensten nog steeds zouden bestaan. Net zoals FTX Japan dat doet.”

De Howey-test is een juridisch criterium dat vaak wordt aangehaald om te bepalen of een transactie als een beleggingscontract wordt beschouwd. Volgens de test is een beleggingscontract “een overeenkomst, transactie of plan waarbij een persoon zijn geld investeert in een gemeenschappelijke onderneming en verwacht winst te behalen uitsluitend door de inspanningen van de promotor of een derde partij.”

De Reves-test richt zich op de vraag of een financieel instrument of aanbieding een effect is, volgens SIMFA, een handelsvereniging voor effectenmakelaars, investeringsbanken en vermogensbeheerders die actief zijn in de VS en daarbuiten. De handelsvereniging legt uit:

“De Reves-test identificeert vier factoren waarvan het evenwicht kan aangeven of een lening al dan niet als een effect wordt beschouwd. Ze zijn: 1) de motivaties van koper en verkoper, 2) het distributieplan, 3) de redelijke verwachtingen van het beleggende publiek, en 4) eventuele risicoverlagende overwegingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!