Hayes: Geld printen leidt Bitcoin naar nieuwe bullmarkt

BitMEX-oprichter Arthur Hayes zegt dat roekeloos geld drukken waarschijnlijk al begonnen is om Bitcoin (BTC) op een nieuwe bullmarkt te sturen.

In een nieuw interview met Laura Shin op de Unchained podcast zegt de crypto-veteraan dat het wereldwijde banksysteem erg meegaand is geweest voor Bitcoin, ondanks een officiële houding van strak monetair beleid en relatief hogere tarieven.

Hij zegt dat BTC waarschijnlijk een nieuwe bullmarkt ingaat die uiteindelijk zal leiden tot een explosieve piek ergens voor 2027:

“We beginnen te zien dat de prijs van Bitcoin positief reageert sinds de FTX-debacle in november vorig jaar.

Bitcoin ging van $16.000 naar $45.000… En al die tijd zeggen de banken dat ze niet aan het drukken zijn, maar dat doen ze wel. Als je daadwerkelijk kijkt naar hoeveel geld er in het banksysteem gaat of rentebetalingen op overheidsschulden, is het zeer stimulerend, en dat is wat Bitcoin ons vertelt.

En nu, en ik denk dat technologieaandelen, de magnifieke zeven in de Verenigde Staten, die tech-aandelen zijn op een scheur omdat er liquiditeit is voor het juiste soort dingen. Dus ik denk dat 2024 een hobbelige periode gaat worden waar het tijd is om te accumuleren voordat je de explosieve piek in 2025 tot 2027 krijgt. Dat is echt hoe ik nu naar de wereld kijk.”

Hayes, de chief investment officer van het vroegfase-investeringsfonds Maelstrom, zei onlangs dat hinten op renteverlagingen van de Federal Reserve extreem bullish zijn voor Bitcoin en crypto:

“Op dit moment is er geen excuus om niet lang in crypto te zitten. Hoeveel keer moeten ze je nog vertellen dat het fiatgeld in je zak een vies stuk vuilnis is? Geloof in de Heer, en hij zal je vrijmaken.

BTC = $1 miljoen.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $42.131.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!