Santiment: Whales kopen Ethereum in een recordtempo op

Het toonaangevende crypto-analysebedrijf Santiment meldt dat de grootste non-exchange Ethereum (ETH) wallets, ETH op een recordtempo opkopen. Het bedrijf zegt dat Ethereum wallets “een bemoedigend patroon vormen”.

Het analysebedrijf merkt op dat de 10 grootste non-exchange Ethereum wallets nu voor het eerst meer dan 41 miljoen ETH vasthouden, terwijl de 10 grootste exchange wallets slechts 8 miljoen ETH vasthouden, het laagste niveau in zes maanden:

“Steeds meer munten verhuizen naar zelfbewaring.”

Bron: Santiment/X

ETH wordt verhandeld op $2.085 op het moment van schrijven en is in de afgelopen 24 uur met 2,26% gestegen en bijna 13% in de afgelopen maand.

Niet alle statistieken van Ethereum zien er echter positief uit. Crypto-handelaar Ali Martinez vertelt zijn 34.100 Twitter-volgers op het sociale media-platform X om aandacht te besteden aan de Tom DeMark (TD) Sequential indicator.

De TD Sequential indicator wordt door handelaren gebruikt om potentiële trendomkeringen te voorspellen op basis van de slotkoersen van de 13 vorige staven of kaarsen. Martinez zegt:

“Het trackrecord van de TD Sequential spreekt boekdelen! De nauwkeurigheid ervan bij het voorspellen van prijsbewegingen van ETH op het vieruursgrafiek is opmerkelijk.

Momenteel geeft het een verkoopsignaal af op een belangrijk weerstandsniveau. Als dit signaal waar blijkt te zijn, kunnen we zien dat ETH terugtrekt en richting $2.000 gaat.”

Bron: Ali Martinez/X

Ondanks de recente winsten staat ETH meer dan 57% lager dan zijn all-time high van $4.878, die het in november 2021 bereikte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!