Verenigde Naties gaat Algorand gebruiken om trainingen te geven

In een persbericht op 30 november 2023 heeft de Algorand Foundation de lancering aangekondigd van een blockchain-academie om de capaciteit van het personeel van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) “te versterken door middel van onderwijs en training in blockchain.”

De Algorand Blockchain Academy wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2024. Het stelt dat het 22.000 medewerkers van UNDP zal voorzien van opgenomen lezingen en interactieve workshops. Robert Pasicko, Expert op het gebied van Low Carbon Development en Alternative Finance bij UNDP, zei dat de samenwerking “van cruciaal belang zal zijn om ons team uit te rusten met de tools die nodig zijn om complexe mondiale uitdagingen aan te gaan met behulp van blockchaintechnologie.”

“We zijn verheugd om in staat te zijn het gezag en de expertise van de Algorand Foundation en sleutelfiguren in hun ecosysteem te benutten om UN-beoefenaars over de hele wereld bij te scholen, te versterken en te inspireren.”

Gedurende de leerperiode zullen UNDP-medewerkers leren hoe blockchain financiële diensten kan uitbreiden naar gemarginaliseerde gemeenschappen, evenals transparantie kan verbeteren in toeleveringsketens. Naar aanleiding van het nieuws steeg de native token van Algorand, ALGO, met meer dan 2%, en handelde op $0,13.

Voor de Verenigde Naties is dit niet het eerste initiatief gericht op blockchaintechnologie. In juli 2023 kondigden het Internet Governance Forum van de Verenigde Naties (IGF) en de Government Blockchain Association (GBA) gezamenlijke inspanningen aan om blockchain te standaardiseren. De samenwerking introduceerde de zogenaamde Dynamic Coalition on Blockchain Assurance and Standardization, die vertrouwt op het volwassenheidsmodel van de GBA om de adoptie van blockchain te bevorderen en netwerkinteroperabiliteit te waarborgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!