XRP en XLM kunnen de Pepsi en Coca Cola worden van de centrale bank utility-tokens

Een niet nader genoemde executive van Ripple gelooft dat XRP en XLM, twee activa met vergelijkbare functionaliteiten, als de Pepsi en Coca-Cola van de aanstaande financiële revolutie zouden kunnen fungeren wat betreft het nut voor centrale banken. Francis Hunt (The Market Sniper), een doorgewinterde handelaar en technisch analist, onthulde dit tijdens een gesprek met Versan en Vandell Aljarrah in de nieuwste aflevering van de Black Swan Capitalist-podcast.

“Gelooft u dat deze twee technologieën de basis zullen vormen van wat nog gaat komen,” vroeg Versan aan Hunt, wijzend op de overeenkomsten tussen XRP en Stellar (XLM) wat betreft hun onderliggende technologieën en prijsbewegingen.

Herinner u dat Jedd McCaleb, een van de oorspronkelijke architecten van het XRP Ledger (XRPL), het Stellar-netwerk lanceerde in 2014. Voordat dit gebeurde, diende McCaleb als Chief Technology bij Ripple tot 2013 toen hij vertrok. Als een van de oorspronkelijke architecten van de XRPL heeft McCaleb’s Stellar blockchain overeenkomsten met het originele grootboek.

Interessant genoeg blijft XLM, de inheemse token van het Stellar-netwerk, de prijsbewegingen van XRP nabootsen. Toen XRP in januari 2018 steeg naar een All-Time High van $3,3, steeg XLM ook naar een All-Time High van $1,05. Bij de ineenstorting van XRP de volgende maand daalde XLM ook. XLM volgde ook de stijging van XRP in april 2021 en vergelijkbare stijgingen dit jaar.

In de aflevering van Black Swan Capitalist vestigde Versan de aandacht op deze vergelijkbare prijsbewegingen en vroeg naar de mening van Hunt over de rol die beide activa zouden kunnen spelen in de komende financiële revolutie.

In antwoord hierop onthulde Hunt dat zijn gemeenschap een hooggeplaatste uitvoerende van Ripple heeft die insiderkennis heeft over de werking van het bedrijf. Hoewel hij niet noemde wie deze uitvoerende is, onthulde Hunt dat de persoon XRP en XLM vergelijkt met de Pepsi en Coca-Cola van het financiële toneel.

De redenering achter deze classificatie is dat XRP en XLM dezelfde functies zullen vervullen, volgens de niet nader genoemde uitvoerende van Ripple. Opmerkelijk is dat beide activa nuttig zouden worden in de aanstaande financiële revolutie op het gebied van centrale bankdiensten. Dit gebeurt al op kleine schaal. Hunt merkte op

“Hij merkte op dat één of twee van de spelers uit het Midden-Oosten, sommigen die mogelijk toegewijd waren aan de ene, automatisch zeiden dat andere naties die typisch wat terughoudender zijn, met de andere zouden gaan.”

In wezen zouden, terwijl de centrale banken van verschillende landen XRP of XLM zouden adopteren, beide activa vergelijkbare functionaliteiten bieden. Bovendien zouden de twee activa waarschijnlijk de financiële wereld domineren, net zoals Pepsi en Coca-Cola een groot deel van de frisdrankindustrie hebben ingenomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!