Hayes: Deze altcoin gaat veel profijt hebben van AI

BitMEX medeoprichter Arthur Hayes uit bullish sentiment over een gedecentraliseerd data-opslag crypto-project op basis van het argument dat de vraag naar censuurbestendige kunstmatige intelligentie (AI)-infrastructuur onvermijdelijk zal groeien.

Hayes zegt in een nieuwe blogpost dat AI-technologie “verlangt naar decentralisatie” voor de twee dingen die het nodig heeft: rekenkracht en cloudopslag.

Volgens de medeoprichter van BitMEX kan het gedecentraliseerde bestandsopslagnetwerk Filecoin (FIL), dat een “must-have is voor de opkomende AI-economie,” in waarde stijgen met ongeveer 1.730% vanaf het huidige niveau als de huidige prijs-tot-capaciteitsverhouding stijgt. De prijs-tot-capaciteitsverhouding wordt berekend door de prijs van het activum te delen door de opslagcapaciteit. Hayes zegt:

“Het is altijd de beste praktijk om te investeren nadat de verhoudingen zijn gedaald. Stel je voor dat de prijs/capaciteitsverhouding slechts 25% herstelt van waar deze was in april 2021 naar $4,86 per exbibyte (EiB), dan zou de prijs stijgen naar $59,29, bijna 17 keer hoger dan de huidige niveaus.”

FIL heeft op het moment van schrijven een waarde van $3,24, wat een daling is van 98,6% ten opzichte van het all-time hoogtepunt van $236,24 dat in april 2021 werd bereikt.

Intussen is de prijs-tot-capaciteitsverhouding van Filecoin gedaald van $19,45 per EiB in april 2021 naar de huidige waarde van $0,27 per EiB, een daling van ongeveer 99%, volgens Hayes.

De medeoprichter van BitMEX zegt dat zijn bullish thesis over Filecoin ook gebaseerd is op het idee dat centrale banken binnenkort gedwongen zullen worden om monetair beleid te versoepelen, wat zal resulteren in een “fiat liquiditeitsboom”. Hij vervolgt met:

“AI maakt zijn moment van exponentiële adoptiegroei door. Gewapend met triljoenen aan gratis geld zullen iedereen, van politici tot hedgefondsmeesters van het universum, tot durfkapitaaltechneuten, er alles aan doen om geld te pompen in alles wat zijdelings verband houdt met AI.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!