SBF betaalde Tom Brady $55 miljoen voor 20 uur werk

Sam Bankman-Fried (SBF) stemde ermee in om sporticoon Tom Brady $55 miljoen te betalen voor slechts 20 uur van zijn tijd per jaar gedurende een periode van drie jaar. Ondanks het gemelde gebrek aan interesse van Bankman-Fried in sport, heeft hij lucratieve partnerschappen gesloten met Brady en zijn toenmalige vrouw Gisele Bündchen, waarbij hij hen benoemde tot “ambassadeurs” voor FTX.

Brady heeft actief deelgenomen aan TikTok-video’s, openbare evenementen en commercials om zowel Bankman-Fried als het bedrijf te promoten. In 2021 wist de voormalige quarterback ook een sponsorovereenkomst te sluiten waarbij hij $30 miljoen ontving, voornamelijk in de vorm van FTX-aandelen.

Michael Lewis’s aanstaande boek over FTX getiteld “Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon,” heeft meer inzicht geboden in de ware aard van de overeenkomst.

Bankman-Fried heeft ermee ingestemd om Brady $55 miljoen te betalen en Bündchen bijna $20 miljoen voor slechts 20 uur van hun tijd per jaar gedurende een periode van drie jaar. Tijdens een van zijn laatste seizoenen in de NFL verdiende Brady naar schatting ongeveer $30 miljoen voor zijn prestaties op het veld bij de Tampa Bay Buccaneers, zoals gerapporteerd door Forbes.

Wat aanvankelijk leek op een comfortabele regeling voor Brady, groeide uiteindelijk uit tot een echte vriendschap, zoals onthuld door biograaf Michael Lewis in een recent interview op 60 Minutes.

Lewis beschreef Brady als “adorerend” ten opzichte van Bankman-Fried en legde uit dat Brady hem oprecht fascinerend vond en genoot van zijn perspectief.

“Hij mocht Tom Brady echt. En Sam was niet echt een sportpersoon, dus het was grappig om die interactie te zien.”

Ondanks hun uiteenlopende interesses konden de twee buitengewoon goed met elkaar opschieten. Lewis vergeleek hun dynamiek humoristisch met “de studiebol en de quarterback.”

FTX’s latere ineenstorting trof Brady niet alleen financieel zwaar, waarbij de beloofde aandelen van het bedrijf waardeloos werden, maar had ook persoonlijke gevolgen voor de football-ster.

Lewis deelde met 60 Minutes-presentator Jon Wertheim dat Brady verbrijzeld was door de gebeurtenissen.

“En ik denk dat naarmate de tijd verstreek en hij geen goede verklaring kreeg voor wat er is gebeurd, hij gewoon dacht: ‘Hij heeft me bedrogen. Ik ben boos. Ik wil er niets meer mee te maken hebben.'”

Tijdens het interview onthulde Lewis ook managementfouten en het alarmerende verdwijnen van miljarden dollars binnen het financiële rijk van Bankman-Fried.

Lewis confronteerde Bankman-Fried met zijn gebrek aan bewustzijn van de aanwezigheid van $8 miljard aan klantengelden binnen zijn privéfonds.

Bankman-Fried reageerde hierop door het simpelweg een “afrondingsfout” te noemen, waarbij hij verklaarde dat het bedrag destijds onbelangrijk leek en dat hij er zelfs geen aandacht aan besteedde, alsof ze toegang hadden tot oneindige fondsen.

Bovendien onthulde Lewis dat SBF, voordat FTX instortte, zelfs overwoog om Donald Trump tot $5 miljard aan te bieden om niet opnieuw deel te nemen aan een presidentscampagne.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!