Biden-regering lanceert AI-cybersecurity challenge

In een persbericht van 9 augustus onthulde de regering-Biden een kans voor hackers om mee te dingen voor aanzienlijke geldbeloningen door kunstmatige intelligentie (AI) toe te passen om de vitale infrastructuur van de Verenigde Staten te beschermen tegen cybersecurity kwetsbaarheden.

In het voorjaar van 2024 zal een voorlopige fase tot 20 hoog presterende teams selecteren die zullen doorgaan naar de halve finales van DEF CON 2024, een belangrijke cybersecurity-conferentie. Van deze teams zullen maximaal vijf teams elk $2 miljoen verdienen en doorgaan naar de DEF CON 2025 finales. De top drie teams zullen strijden om extra prijzen, waaronder een beloning van $4 miljoen voor de beste bescherming van vitale software, volgens het officiële persbericht van het Witte Huis.

Met een toewijzing van bijna $20 miljoen aan beloningen brengt de AI Cyber Challenge prominente bedrijven samen zoals Anthropic, Google, Microsoft en OpenAI. Deze industrieleiders zullen hun technologie bijdragen aan de competitie, die werd onthuld tijdens de Black Hat USA-hackconferentie gehouden in Las Vegas, Nevada.

Deelnemers wordt gevraagd om de innerlijke werking van hun systemen openbaar te delen, waardoor bredere toepassing van hun oplossingen mogelijk wordt. Daarnaast wordt begeleiding voor de uitdaging geleverd door de Open Source Security Foundation, een divisie van de Linux Foundation.

De organiserende instantie van de competitie, het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), heeft toegezegd financiële steun te bieden van maximaal $1 miljoen aan zeven kleine bedrijven die willen deelnemen aan de competitie, om zo een diverse reeks deelnemers te garanderen.

Het gebruik van hackwedstrijden om innovatie te bevorderen is geen nieuwe aanpak voor de overheid. In 2014 startte DARPA het Cyber Grand Challenge, met als doel een open-source geautomatiseerd verdedigingssysteem te creëren dat in staat is om computers te beschermen tegen cyberdreigingen. De huidige tweejarige uitdaging volgt een vergelijkbaar kader als deze eerdere initiatief.

De wedstrijd toont aan dat er officiële inspanningen zijn om een nieuwe dreiging aan te pakken waar experts aan werken om deze volledig te begrijpen. In het afgelopen jaar hebben verschillende Amerikaanse bedrijven verschillende AI-tools gecreëerd, zoals ChatGPT, waarmee gebruikers realistische video’s, afbeeldingen, teksten en code kunnen maken.

Op 9 augustus vaardigde president Joe Biden een uitvoerend bevel uit met als doel het toezicht houden op nieuwe Amerikaanse investeringen en kennis die bijdragen aan de ontwikkeling van gevoelige technologieën in China. Verwacht om in het komende jaar te worden geïmplementeerd, richt de recente maatregel zich op investeringen in halfgeleiders, micro-elektronica, kwantumcomputing en specifieke kunstmatige intelligentiecapaciteiten.

In het uitvoerend bevel waarschuwde Biden dat specifieke Amerikaanse investeringen kunnen bijdragen aan de creatie van gevoelige technologieën en producten in landen die ze gebruiken om de kracht van de VS en haar bondgenoten tegen te gaan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!