Binance krijgt MVP-licentie voor Dubai

Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs qua handelsvolume, heeft onlangs aangekondigd dat het een licentie heeft gekregen om in Dubai te opereren na het voldoen aan de voorwaarden die nodig zijn voor de toekenning van een Operational Minimum Viable Product (MVP) licentie. Het bedrijf is nu de belangrijkste platform om de zeer begeerde accreditatie te krijgen van Dubai’s Virtual Asset Regulatory Authority (VARA).

Binance baant de weg in het cryptocurrency-ecosysteem

Vorig jaar kreeg Binance al een provinciale licentie van Dubai’s Virtual Assets Regulatory Authority (VARA), waardoor het in staat was om binnenlandse bankrekeningen te openen om de fondsen van klanten veilig te bewaren, custody- en betaaldiensten aan te bieden, en een cryptobeurs te runnen.

Met de nieuw verworven Operational MVP-licentie kan de cryptobeurs nu ook legaal twee andere activiteiten uitvoeren, namelijk diensten voor makelaars in virtuele activa en diensten voor de uitwisseling van virtuele activa. Deze activiteiten zijn echter alleen beperkt tot gekwalificeerde institutionele en particuliere beleggers.

Het verkrijgen van de Operational MVP-licentie is niet alleen een belangrijke mijlpaal, maar ook een bewijs van Binance’s toewijding om een regelgevingsconforme uitwisselingsplatform te worden. Het bedrijf werkt samen met lokale regelgevers om ervoor te zorgen dat hun activiteiten voldoen aan het unieke kader voor Virtual Asset Service Providers (VASPs) van het land.

Betere dienstverlening en meer veiligheid

De Verenigde Arabische Emiraten hebben zich de afgelopen jaren ontpopt als de voorloper op het gebied van blockchaintechnologie, waarbij een ecosysteem is opgebouwd dat innovatie en veiligheid bevordert. De overgang van de Provisional naar de Operational MVP-licentie zal gebruikers in Dubai een betere toegang tot diensten bieden. Deelnemers kunnen nu hun virtuele activa omzetten in fiatvaluta volgens de richtlijnen die zijn vastgelegd door VARA.

Instellingen en individuen die in aanmerking komen voor deze diensten kunnen profiteren van de marktassurantienormen en -beschermingen die speciaal zijn ontworpen voor de virtuele activasector. Volgens Binance betekent de licentie de oprichting van de eerste volledig gereguleerde beurs in Dubai na het voldoen aan de compliance-eisen van FATF, waardoor het kader voor onwankelbare gebruikersverzekering en wereldwijde groei wordt vastgesteld.

Het licentieproces in Dubai is een vierfasenproces, en met de recente licentie die aan Binance is verleend, heeft het platform nu drie van deze fasen doorlopen. De enige nog uitstaande licentie is de Full Market Product (FMP), maar deze wordt naar verwachting verleend na de nieuwste demonstratie van naleving van alle regels van VARA.

Deze recente overwinning komt terwijl Binance zich voorbereidt om weer de Japanse markt te betreden te midden van regelgevende uitdagingen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission dit jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!