Bitcoin koers richting $28.000? Of gaan we toch naar $29.800?

Allereerst willen we Daan618 bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet op Twitter te volgen via: www.twitter.com/daan618crypto

Vandaag zullen we Bitcoin onder de loep nemen. We zullen deze analyse afsluiten met onze verwachting voor de short-term. Dit zijn uiteraard géén buy of sell signals.

In onze analyse van 2 weken terug gaven we aan dat we verwachtten dat BTC/USDT een duikje zou nemen en we zien dat dat heeft uitgespeeld. De vraag is nu wat de volgende move van BTC/USDT zal zijn. 

4-uur-grafiek (BTC/USDT)

We zien dat we, zoals verwacht, onder de fib 0.236 zone zijn gevallen en de fib 0.382 een mooie reactie heeft gegeven. Echter missen we wel wat kracht achter deze bounce, we hadden namelijk willen zien dat de fib 0.236 (nu dus een resistance) direct weer getest zou worden. Dit is niet gebeurd en de EMA-200 heeft wederom een sterke reactie gegeven, deze moeten we dus eerst doorbreken en hoe het er nu uitziet missen we kracht om dat te doen. 

Daggrafiek (BTC/USDT)

Op de daily zien we dat we onder onze short-term support zijn gevallen en zijn tegengehouden door de intra-day support (dat is dus de fib 0.382 op de 4hr). Op de RSI hebben we echter wel een mooie bullish divergence gespot, wat dus een potentiële move naar boven voorspelt. Wel missen we wat buy-pressure in deze huidige zone.

3-daagse-grafiek (BTC/USDT)

Wanneer we verder uitzoomen naar de 3-daagse-grafiek zien we dat we nog steeds in een nette bullish parallel channel bewegen sinds september 2022 en ook hier zien we dat de $32.000 zone een sterke resistance is welke meerdere malen rejected is. Eerder gaven we aan dat indien we deze resistance niet doorbreken, we het getekende scenario zien uitspelen. De low van deze huidige channel komt immers neer op de “key-support for short-term bullish bias” die we op de daily hierboven hebben getekend.

Voorspelling komende tijd

Wat gezien de bullish divergence op de RSI (daily) nog wel mogelijk is, is dat we de aankomende dagen toch weer boven de “short-term resistance” uitkomen (mooie fake-out om de sellers in de val te lokken). Als dat gebeurt en we een daily close boven de $29.800 maken, zullen we ons ogen weer richten op de “key-resistance” getekend op de daily. Voor nu ben ik niet overtuigd dat dit gaat gebeuren maar we zullen de aankomende dagen de situatie her-evalueren. Tot die tijd blijft mijn “ area of interest” de $28.000 zone.

Wil je meer analyses en voorspellingen? Check dan ook Daan’s Telegram kanaal via https://t.me/Daan618tradingroom. Daan’s uitzonderlijke trackrecord is tevens te bekijken via: www.tinyurl.com/daan618results.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!