Te midden van voortdurende waarschuwingen voor een grote financiële depressie heeft Robert Kiyosaki, een bekende investeerder, ondernemer en auteur van het bestverkochte persoonlijke financiële boek ‘Rich Dad Poor Dad’, zijn pessimistische vooruitzichten voor de toekomst van de aandelenmarkt gedeeld en voorzichtigheid geadviseerd.
Specifiek zei Kiyosaki dat er tal van indicaties waren dat de aandelenmarkt te maken zou krijgen met een ernstige crash en uitte hij zijn vrees voor een dreigende depressie. Hij vertelde zijn volgers om op hun hoede te zijn en indien mogelijk deskundig advies in te winnen, volgens de Twitter-post die hij op 17 juli deelde. Hij gaf het volgende aan:
“Ik speel niet op de aandelen- of obligatiemarkten. Als ondernemer heb ik te veel behoefte aan controle. Toch wijzen te veel tekenen op een ernstige aandelenmarktcrash. Als jouw toekomst afhangt van aandelen en obligaties, wees dan voorzichtig en vraag mogelijk om professioneel advies. Bang voor aankomende depressie.”
Inderdaad, de financieel educatieve auteur waarschuwt al sinds januari dit jaar voor een daling op de aandelenmarkt. Onlangs heeft hij betoogd dat de verhoging van de rente door de Federal Reserve zou leiden tot de neergang van aandelen, obligaties, de Amerikaanse dollar, en zelfs de “grootste vastgoedcrash ooit”, zoals hij begin juni voorspelde.
Als een betere investeringsoptie dan aandelen heeft Kiyosaki het zeer gewaardeerde Wagyu-vee aanbevolen, een veesoort afkomstig uit Japan, dat leeft in een stressvrije omgeving en bekend staat om het unieke malse en boterachtige vlees met een rijke marmering vol gezonde omega-3 en omega-6 zuren.
Bovendien is de auteur al lange tijd een fervent investeerder in “niet-printbare” grondstoffen, zoals goud, zilver en de belangrijkste cryptocurrency Bitcoin (BTC). Hij gelooft dat Bitcoin volgend jaar de prijs van $120.000 kan bereiken, nadat de BRICS-top (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) de “nagel in de doodskist van fiatgeld” plaatst.
Verder heeft Kiyosaki gewaarschuwd dat de Amerikaanse economie zich op de “Eve of Destruction” bevindt, verwijzend naar het populaire lied uit de jaren 60. Hij herhaalt zijn scepsis over het leiderschap van het land en de centrale bank vanwege het blijven bijdrukken van geld.