Waarom is de cryptomarkt zo hard gezakt?

Het gerucht gaat dat de beslissing van een cryptohandelsfirma om hun crypto-activa te liquideren de reden is achter de wijdverspreide daling van de altcoin-prijzen op zaterdag. Terwijl de Bitcoin-prijs in de afgelopen 24 uur met ongeveer 4% is gedaald, bedraagt de wereldwijde marktwaarde van crypto momenteel $1,04 biljoen, met een daling van 5,74% in de afgelopen 24 uur. Onder de topcryptocurrencies hebben Cardano (ADA) en Solana (SOL) het meest in waarde verloren, met een prijsdaling van meer dan 24% in de afgelopen 24 uur. Of de cryptomarkt zich dit weekend zal herstellen of dat het tot volgende week zal aanhouden, valt nog te bezien.

Scimitar Capital Crypto Verkoop

In een recente ontwikkeling heeft Scimitar Capital, een crypto handelsplatform, aangekondigd dat ze de strategische beslissing hebben genomen om hun crypto-activa te liquideren. De cryptogemeenschap gelooft dat dit waarschijnlijk de reden is achter de plotselinge en wijdverspreide daling van de cryptoprijzen. De firma verklaarde het volgende:

“Ons fonds heeft de strategische beslissing genomen om onze crypto-activa te liquideren en het kapitaal terug te geven aan onze gewaardeerde beleggers. We geloven dat deze stap zal zorgen voor verbeterde stabiliteit en kansen.”

Ondertussen beweerde een Twitter-account genaamd Thiccy dat Scimitar Capital $2 miljard aan altcoins heeft geliquideerd op vrijdagavond, wat heeft geleid tot een verkoopgolf op de markt. De geloofwaardigheid van het cryptoplatform moet echter nog worden vastgesteld, gezien de wijdverspreide impact. Het bedrijf heeft geen significante online aanwezigheid en het Twitter-account is pas in maart 2023 aangemaakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!