Econoom is bullish geworden op Ethereum en Bitcoin

Econoom en cryptohandelaar Alex Krüger heeft zojuist aangekondigd dat hij optimistisch is geworden op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) en voorspelt dat ze het jaar sterk zullen afsluiten.

Krüger vertelt zijn 153.900 Twitter-volgers dat de Federal Reserve waarschijnlijk bijna klaar is met het verhogen van de rentetarieven om de inflatie te beteugelen, en waarschijnlijk in december zal omslaan.

Hij gelooft dat de markten zullen anticiperen op de spil van de Fed en al in augustus zullen beginnen te stijgen. Hij voorspelt het volgende:

“De Fed heeft 20 x 25 basispunten (basispunten) renteverhogingen doorgevoerd in zijn snelste en meest agressieve cyclus in de geschiedenis. Wat betekent dat ten minste 90% van de Fed-verhogingen achterloopt (zo niet alle). Dat is voor mij het enige dat telt, en maakt het gemakkelijk om lang te blijven. Dit is mijn uitzicht het hele jaar geweest.

Mijn basisscenario is een draaipunt in december en een bullmarkt die begin augustus op gang komt om dit voor te zijn. Waarom? De economie koelt af en de inflatie daalt. De Fed wordt gedwongen om door te schieten (wandelen) vanwege zijn fouten uit het verleden … waardoor de kans groter wordt dat het gaat draaien wanneer gegevens worden doorgerold.

Krüger zegt dat zelfs als de inflatie hardnekkiger blijkt te zijn en de Fed in december niet draait, hij nog steeds gelooft dat de markten in 2023 hoger zullen eindigen dan waarop ze nu handelen. Hij vervolgt met:

“Als de kerninflatie aanhoudt, zal er in 2023 geen spil zijn, maar met de Fed hoe dan ook voor 90% klaar (en de AI-revolutie) opwaarts naar het einde van het jaar is nog steeds een goede gok.”

De cryptohandelaar zegt ook dat hij longposities inneemt op zowel BTC als ETH, en erop gokt dat ze grote bewegingen naar boven zullen maken.

Volgens Krüger heeft Bitcoin het moeilijk om het belangrijkste niveau van $30.000 te overschrijden, omdat investeerders verkopen op rally’s en volume.

Krüger zegt echter dat als Bitcoin het niveau van $30.000 kan overschrijden, de koningsmunt waarschijnlijk zal stijgen als het niet lukt een patroon van kop en schouders te vormen, dat in technische analyse wordt gebruikt om een ​​bullish-naar-bearish trendomkering te bepalen. Hij beschrijft het als volgt:

“Ondertussen was het op BTC-land moeilijk om hogerop te komen, omdat iedereen werd aangemoedigd om rips en vol te verkopen. Maar als de markt er toevallig in slaagt om boven de $30.000 te komen, dan zegt TA (technische analyse) dat dit een grote mislukte [hoofd en schouders] bear trap [en] grote kans op een sterke stijging. Ik ben behoorlijk long in BTC en ETH via spot en calls, en klaar om later in het jaar agressiever te worden.”

De cryptohandelaar waarschuwt echter dat als Bitcoin $26.000 opnieuw test, het digitale activum verdere zwakte kan vertonen. Hij sluit af met:

“Aan de andere kant, als BTC teruggaat naar $26.000, zegt de grafiek volgens mij een behoorlijke flush te zien bij een stoprun (goede plek om risico’s te verminderen als het erg lang duurt).”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!