Ethereum-netwerk ondervindt technisch probleem

Het Ethereum-netwerk lijkt te maken te hebben gehad met een technisch probleem waardoor de transactie-finaliteit tijdelijk niet plaatsvond.

Op dit moment is de oorzaak van het probleem nog onduidelijk en Ethereum-ontwikkelaars zeggen dat de situatie wordt onderzocht. Voorlopig geven netwerkgegevens en verklaringen van ontwikkelaars aan dat de transactie-finaliteit – wat verwijst naar de staat waarin transacties niet kunnen worden gewijzigd – is hersteld.

“Prestatie is hersteld”, tweette mede-oprichter van Prysmatic Labs, Preston van Loon. Hij vervolgde met het volgende:

“We weten nog niet wat de oorzaak is, maar er is iets gebeurd waardoor verschillende implementaties van de client hard moesten werken om bij te blijven met de chain.”

Gegevensbronnen voor Ethereum-netwerkactiviteit laten zien dat het probleem werd ervaren door validators. Validators stellen attestaties voor terwijl het netwerk transacties verwerkt.

Gegevensverstrekker Beaconcha.in toont aan dat Ethereum-epochs 200.552 tot 200.554 een sterke daling in het aantal ontvangen attestaties vertoonden. Het eerste problematische epoch was om 4:13 uur ’s middags Eastern Time. Het probleem was binnen een half uur opgelost, blijkt uit netwerkgegevens.

EthereumPools.info tweette dat “[v]oor een paar epochs gingen bijna elke pool/operator die we monitoren offline.”

Na het incident wezen gemeenschapsleden op clientdiversiteit – wat betekent dat er een verscheidenheid aan softwareclients beschikbaar is voor gebruik door validators – als reden waarom het probleem niet meer wijdverspreid of langdurig was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!