Bahama’s onderzoekt FTX vanwege potentiëel financieel wangedrag

“Een team van financiële onderzoekers” onderzoekt momenteel de inmiddels ter ziele gegane crypto-uitwisseling FTX, zei de Royal Bahamas Police Force in een verklaring die op zondag werd gedeeld. De politie merkte op dat de financiële rechercheurs aan het zoeken waren om te zien of er “crimineel wangedrag was opgetreden”.

Wetshandhaving Bahama’s onderzoekt instorting FTX

Op 11 nov. 2022, nadat de effectenregulator van de Bahama’s actie had ondernomen tegen FTX, bracht de Securities Commission van het land het publiek op de hoogte. De volgende dag merkten ze op dat FTX nooit toestemming had gekregen om opnames voor Bahamaanse klanten toe te staan. Het gaf het volgende aan:

“De Commissie wil erop wijzen dat zij FTX Digital Markets Ltd. geen opdracht heeft gegeven, toestemming heeft gegeven of voorgesteld om voorrang te geven aan opnames voor Bahamaanse klanten.”

Het voegde het volgende er aan toe:

“De [Bahamas Securities Commission] keurt de voorkeursbehandeling van een belegger of klant van FTX Digital Markets Ltd. of anderszins niet goed.”

Bahamaanse politie start onderzoek

De Royal Bahamas Police Force gaf op 13 november tegenover Reuters commentaar op de FTX-situatie en zei dat er een onderzoek gaande was. “Een team van financiële onderzoekers van de Financial Crimes Investigation Branch werkt nauw samen met de Bahamas Securities Commission om te onderzoeken of er sprake is van crimineel wangedrag,” vertelde de Bahamaanse politiefunctionaris aan Reuters.

Dit nieuws volgt op de aankondiging dat FTX Digital Markets Ltd. – samen met 134 andere bedrijven, waaronder Alameda Research – faillissement aangevraagd heeft. Eén bedrijf verklaarde echter dat ze per ongeluk in de filing waren opgenomen.

Sam Bankman-Fried (SBF) is er door sommigen van beschuldigd het spel “League of Legends” te spelen in plaats van zich te concentreren op FTX, dat aan het afbrokkelen is. Volgens Cointelegraph staan SBF en leden van zijn inner circle mogelijk onder toezicht van lokale autoriteiten. Uit een vluchtradarrapport bleek dat SBF’s privéjet op 12 november naar Argentinië vloog.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!