Bitcoin koers kan verder dalen naar $15k

On-chain-gegevens duiden op een ander waarschuwing voor de Bitcoin koers. De BTC-prijs zou verder kunnen duiken naar $15k, aangezien Bitcoin-houders op middellange termijn, die in de afgelopen 3-6 maanden hebben gekocht, hun BTC-bezit naar verschillende cryptocurrency-beurzen sturen.

De bredere cryptomarkt blijft onder druk staan ​​tijdens de FTX-crisis. FTX-besmetting is begonnen zich te verspreiden met cryptogeldschieter BlockFi die opnames begon te pauzeren en FTX US wordt tevens geconfronteerd met handels- en opnameproblemen.

Bitcoin-houders sturen bezit naar beurzen

FTX-liquiditeitscrisis heeft Bitcoin-houders op middellange termijn ertoe aangezet om hun BTC’s naar beurzen te sturen. In feite is de instroom op cryptocurrency-beurzen in de afgelopen 24 uur met meer dan 5000 BTC gestegen, volgens Bitcoin Exchange Inflow-gegevens.

Zo zien we twee grote pieken met meer dan 1200 BTC’s op donderdag en meer dan 3600 BTC’s op vrijdag. De totale waarde is 5.133,49 BTC’s. Bitcoin-houders die in de afgelopen 3-6 maanden BTC hebben gekocht en hun BTC’s naar beurzen sturen, is een bearish signaal. De correctie zal dus waarschijnlijk de komende dagen doorgaan.

Bitcoin koers heeft het moeilijk onder $20.000

De Bitcoin koers staat momenteel op $17.394, een stijging van bijna 4% in de afgelopen 24 uur. De rally kwam nadat de Amerikaanse CPI-gegevens van oktober op 7,7% uitkwamen, waarbij de inflatie daalde tot een dieptepunt in 9 maanden.

De BTC-prijs kan echter opnieuw naar $15K duiken als investeerders en whales hun posities naar beurzen gaan verplaatsen. Beleggers moeten de Dollar Index (DXY) in de gaten houden, aangezien elke opwaartse beweging ervoor kan zorgen dat cryptoprijzen beginnen te dalen. Tevens is het belangrijk om de situatie rondom FTX verder te monitoren, aangezien dit ook voor verdere angst in de markt kan zorgen. Stay safe allemaal!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!