Analist waarschuwt voor grote Bitcoin correctie

Een populaire cryptostrateeg heeft recentelijk crypto-investeerders gewaarschuwd dat de recente rally van de Bitcoin koers de laatste stap zou kunnen zijn voor een nieuwe serieuze corrigerende zet.

In een nieuwe strategiesessie zei de cryptocurrency-analist DonAlt dat het ondersteuningsniveau van Bitcoin rond het niveau van $18.000, dat de koningsmunt sinds juni heeft gehouden, waarschijnlijk niet zal standhouden als de bulls de huidige stijging niet door weten te trekken. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat de ondersteuning niet meer goed is. Dus eigenlijk, als je optimistisch bent, zul je moeten bidden dat deze weerstand ($21.000) verdwijnt. Je moet dit doorbreken.

Als je bearish bent, als je in verzet hebt verkocht, heb je een behoorlijk nette entry, en je kunt in principe wedden op [een] inzinking, alleen gebaseerd op het feit dat we voor een keer een beetje een impuls [rally] hebben gehad.

Ik denk dat dit de laatste impuls [rally] is die we van dit niveau gaan halen.”

De analist gaf vervolgens aan dat hij bereid is om meer BTC te kopen als het corrigeert tot een koers van $15.000, echter liet hij ruimte voor een mogelijke ongeldigheidverklaring van zijn voorspelling. Hij zei dat BTC-bulls zijn stelling nog steeds ongeldig kunnen maken en een rally van 40% voor de koningsmunt kunnen veroorzaken. Hij sloot af met:

“Alleen al kijkend naar de dagelijkse [grafiek], is de voor de hand liggende trade om long te gaan omdat de ongeldigheid echt duidelijk is. Zoals ik al zei, deze impuls [rally] is naar mijn mening de laatste die je van het niveau krijgt, dus als we deze impuls [rally] volledig nagaan, zou je eruit moeten zijn. Dat brengt je ongeldigverklaring in feite op een lage $19.000. Dat is een zeer, zeer strakke ongeldigverklaring.

Het doel ligt vrij hoog. Dus je kunt $29.000 targeten als deze uitbraak blijft hangen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!