Zo spot je de juiste altcoins voor de volgende bullmarkt, aldus Arthur Hayes

BitMEX-oprichter Arthur Hayes legde in een interview met Real Vision zijn methodologie uit om altcoins te selecteren die het meest zullen stijgen in de volgende bullmarkt. Zo gaf hij aan dat hij de cryptomarkt afspeurt naar projecten die voldoende acceptatie en geloofwaardigheid lijken te hebben om op de lange termijn te overleven. Hij gaf het volgende aan:

“Ik neem aan dat je overlevingsbias gebruikt. Als ik kijk naar een top 20 marktkapitalisatie en het is 95% gedaald, zal het dan overleven tot de volgende cyclus? Zal het de komende twee jaar overleven? Hoeveel geld hebben ze opgehaald? Als het antwoord ja is, koop het dan.

In het ergste geval zakt het naar nul. In het beste geval gaat het omhoog met 10x of 20x. Als het van 100 naar één ging en van één naar 10, is het een 10x. Het is nog steeds niet in de buurt van waar het was, maar ik speel gewoon de rebound.

Dus je weet dat bij de opleving van crypto, wanneer de volgende cyclus begint, alles dat het meest is gevallen, het meest zal stijgen, alleen al door de padafhankelijkheid van hoe rendementen werken. En dus, denk ik dat dit in de meeste van deze dingen niet verandert. De meeste van hen zullen falen, het maakt je niet echt uit. Het is eigenlijk gewoon een spel met cijfers.”

Hayes gaf aan dat het onmogelijk is om zeker te weten of de huidige markt zo laag is gedaald als mogelijk is. Maar hij gelooft dat de markt bijna een bodem heeft bereikt en de belangrijkste vraag is nu hoe lang de prijzen op de dieptepunten zullen blijven hangen. Hij zei het onderstaande:

“Ik denk dat we de bodem aan het hakken zijn. Hebben we $17.000 of $18.000 op Bitcoin? Misschien misschien niet. Denken we dat het veel lager gaat dan dat als het breekt? Waarschijnlijk niet.

Mijn hele gedachte is: wie verkoopt er fysiek? We hadden een klassieke kredietcrisis, net als elke andere activaklasse. Het zou een Azië 1998 kunnen zijn. Het zou een Mexico kunnen zijn in 1994. Het zou een Argentinië kunnen zijn. Het is allemaal hetzelfde. Soortgelijk gedrag, het tij ging uit, iedereen ging failliet en je moet gedwongen verkopen …

En dan denk je aan wie er failliet is gegaan? De grootste, meest gerespecteerde hedgefondsen, startups-persoonlijkheden zijn allemaal naar voren gekomen en zeggen dat ze financiële problemen hadden. Dus de enige mensen die nog over zijn waarvan ik denk dat ze in omvang kunnen verkopen, zijn de miners. En dan moet je je afvragen – wanneer ze half juni in omvang hebben moeten verkopen, wanneer de prijs nog lager is dan nu, toen mensen krediet trokken en niemand krediet kon krijgen. Nu zijn de zaken een beetje gestabiliseerd, wie is de lul en wie niet?

Dus mijn mening is dat ik probeer te denken aan een cohort die anderhalve maand geleden, twee maanden geleden, niet hoefde te verkopen, die nu vandaag moet verkopen omdat we weer op hetzelfde niveau zitten. En ik zie die intensiteit gewoon niet, wat me doet geloven dat we gewoon rond de bodem zitten. Misschien zijn we er een tijdje, maar misschien ook niet. Dat betekent niet dat we snel omhoog gaan.”