Ethereum koers

Ethereum koers daalt naar $950 in flashcrash op Uniswap

Nu de Ethereum koers de afgelopen dag met bijna 20% is gedaald en rond de $1.200 zweeft, zetten veel crypto-investeerders zich schrap voor een historische daling terug naar drievoudige cijfers. De nummer twee cryptocurrency is gisteren echter al kortstondig onder de $1.000 gedoken op Uniswap, nadat een whale meer dan 65.000 ETH op de markt had gedumpt.

De zogenaamde flashcrash werd gezien door Crypto Twitter, omdat die prijs aanzienlijk lager was dan de spotkoers op andere beurzen, waar de prijs op dat moment rond de $1.300 schommelde. Het bleek echter een kortstondige prijsdaling te zijn op Uniswap en de prijs herstelde zich in lijn met de rest van de markt.

De transactie was 65.104 ETH die verkocht werd vanuit een kluis op de DeFi-app Oasis, met een gemiddelde verkoopprijs van bijna $1.156 per ETH. Alles bij elkaar genomen, werd er meer dan $75 miljoen aan ETH verkocht tegen die prijs. De ETH werd verkocht voor stapels aan dollar gekoppelde stablecoins, waaronder DAI, USDC en USDT.

Mariano Conti, een angel investor en Ethereum-projectadviseur, tweette dat de belegger blijkbaar de grote schat aan ETH verkocht om “schulden af ​​te betalen en hun risico te verminderen” op DeFi-leenplatform MakerDAO – misschien om een ​​lening te dekken die op het punt stond te worden geliquideerd.

Door echter zo’n grote hoeveelheid ETH in een enkele transactie te verplaatsen, kreeg de verkoper blijkbaar een minder dan gewenste prijs. Zoals de Oasis-kluisgegevens laten zien, was de oracle prijs voor ETH op dat moment meer dan $200 hoger dan de gemiddelde verkoopprijs in de transactie. De verkoper betaalde voor de transactie ook bijna $152.000 aan vergoedingen aan Oasis.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN