zuid-korea blockchain technologie

Bank of Korea gaat CBDC testen op Samsung Galaxy smartphones

De centrale bank van Korea (Bank of Korea) is begonnen met het testen van een eigen CBDC op Samsung Galaxy smartphones. Dit volgens een rapport van The Korea Times. De pilot van de Bank of Korea is specifiek gericht om de praktische aspecten van digitale betalingen op Samsung Galaxy smartphones te testen.

De pilottest is bedoeld om vast te stellen of het “mogelijk is om betalingen uit te voeren via mobiele telefoons met behulp van de digitale valuta zonder internetbeschikbaarheid, of om CBDC-overmakingen naar andere mobiele telefoons of naar andere aangesloten bankrekeningen te sturen”, vertelde een niet bij naam genoemde bankdirecteur aan The Korea Times.

De CBDC-pilot van Bank of Korea wordt in twee fasen getest. In de eerste fase van de pilot die loopt tot december, wordt bepaald welke technologie nodig is. De tweede fase, die loopt van januari tot juni volgend jaar, zal zich richten op echte transacties en afwikkelingen

CBDC is de afkorting voor Central Bank Digital Currency of een digitale munt uitgegeven door een centrale bank. Het doel van een CBDC is om een ​​digitaal alternatief te bieden voor de traditionele fiat-valuta van een land.

De Bank of Korea gaf vorig jaar aan dat het geen CBDC “in de nabije toekomst” zal uitgeven omdat er nog steeds vraag naar contant geld is, maar de bank lanceerde toch een proefprogramma om een digitale won te testen. Verschillende landen doen momenteel onderzoek naar CBDC’s, waaronder China, dat sinds vorig jaar zijn digitale yuan test . 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN