Bitcoin heeft deze week weer wat kracht laten zien, zoals ik in de dagelijkse youtube updates al meerdere malen aangaf, zat er een correctie van de trend aan te komen.

Bitcoin koers wankelt, maar wat zijn de vooruitzichten?

De Bitcoin koers heeft in de afgelopen twee weken gemengde prijsacties laten zien. Hierdoor is het voor velen nog onduidelijk wat de middellange termijntrend is. Bears lijken in ieder geval de overhand te hebben en de koers onder de $30.000 te willen krijgen.

De volgende markttrends zal ongetwijfeld afhangen of Bitcoin zijn belangrijkste ondersteuning van $30.000 kan behouden. Gisteren daalde BTC nog richting $30.837 en volgens on-chain-gegevens is dit te wijten aan extreme winstnemingen van vroege investeerders en miners.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder!

CRYPTOBIRB: Bitcoin koers op weg naar $26.000

Een crypto-analist @crypto_birb, met meer dan 130.000 volgers op Twitter, gaf aan dat Bitcoin volgens zijn eigen indicator laat zien dat de koers richting $26.000 kan dalen. Hij plaatste de onderstaande grafiek op Twitter en zei:

“$BTC corrigeert nog steeds terwijl bulls voorzichtig hun longposities innemen. De trendstatus van BirbicatorPRO suggereert dat 26k op tafel ligt. Veel intraday bull traps en fake-outs geven iets meer voordeel aan beren.”

Bitcoin

CryptoCoinTalk houdt rekening met twee scenario’s

We spraken met tevens met de mannen van CryptoCoinTalk over hun visie op de Bitcoin koers. De mannen gaven het volgende aan, onder vermelding van de onderstaande grafiek:

Bron: TradingView

“Als we eventjes terug kijken naar de scenarios die gisteren waren besproken is het bullishe scenario voor een korte termijn bounce nog steeds in het spel. De invalidatie van dit scenario is een close onder de $28.859 op de 4H chart.

Mocht die close onder het des betreffende level gebeuren is de kans groot dat we een move gaan maken richting de $23.804.

Op het korte tijdsframe zien we wel duidelijke dat de support op $31.387 lijkt te verliezen, we hebben daar een MSB proberen te zetten maar die is gefaald.”

Conclusie

Het ziet er dus niet goed uit voor Bitcoin op korte termijn. Het moet echter gezegd worden dat een flinke correctie vrij normaal is in een bullmarkt. De Bitcoin koers corrigeerde in eerdere bullmarkten ook meerdere keren met gemiddeld 37%. Dit wil dus niet zeggen dat de gehele bullmarkt voorbij is. Het kan simpelweg een adempauze zijn, om vervolgens weer nieuwe hoogtes op te zoeken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN