wereldbol

Waarom racen grote landen om CBDC’s te lanceren?

Central Bank Digital Currencies of CBDC’s zijn een digitale vorm van traditionele valuta, en dit ecosysteem is gebaseerd op het idee van Bitcoin. De wereldeconomie van de wereld racet om digitale betalingen te omarmen.

Aan de andere kant vinden centrale banken manieren om de innovatie van traditionele valuta’s te ondersteunen en de stabiliteit ervan te handhaven. De digitale valuta van de centrale bank zijn voornamelijk voor het publiek, met behoud van de binnenlandse efficiëntie en veiligheid van de betalingen.

Dit ecosysteem kan in de toekomst een nieuwe wending nemen en heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele valuta. Bitcoin en andere cryptocurrencies evolueren momenteel, maar dit zijn volledig gedecentraliseerde valuta’s waar de centrale autoriteit geen macht heeft.

Met dit in gedachten heeft de overheid echter CBDC’s gelanceerd om fiat-valuta’s digitaal te ondersteunen. Dit is een van de redenen waarom grote landen over de hele wereld proberen CBDC’s te lanceren.

Waarom grote landen racen om CBDC’s te lanceren?

Een digitale valuta van de centrale bank dient als een goedkope, stabiele waarde opslag en een praktisch ruilmiddel. Het belangrijkste doel van dit ecosysteem is dus om echte prijsstabiliteit na te streven en het monetair beleidskader te ondersteunen, en om deze doelstelling van de overheid te bereiken; is de valuta rentedragend en op rekening gebaseerd.

China was het eerste land dat aankondigde dat het een CBDC zou onderzoeken en is inmiddels zijn ze zelfs al begonnen met het testen van de van Central Bank Digital Currencies.

Na de aankondiging van China met betrekking tot CBDC’s, begonnen andere grote landen het concept van dit door de overheid gesteunde ecosysteem te testen. Volgens de laatste analyse zijn landen zoals de Bahama’s, Zweden en Estland bezig met het introduceren van een eigen CBDC.

Nu beginnen de landen hun interesse in CBDC’s te tonen vanwege hun monetaire voordelen en de stabiliteit die deze valuta aan hun publiek zal bieden. Elk land moet echter de voor- en nadelen van de case voor Central Bank Digital Currency afwegen, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Belang van digitale valuta van de centrale bank

Een kennismaking met CBDC’s kan een van de cruciale verschuivingen zijn naar sociale, economische en geopolitieke inclusie. Zelfs sommige experts zijn van mening dat de Amerikaanse dollar in gevaar kan zijn als de regering niet overweegt cryptocurrencies te overwegen.

Volgens BIS hecht ongeveer 70% van de centrale banken belang aan Central Bank Digital Currencies. Zelfs de Master Card stelt CBDC’s in staat om nationale digitale valuta te verkennen. Om geld te verdienen met het wereldwijde betalingsecosysteem, past de overheid de functies ervan aan en zal het beleid voor elk land verschillen. Dit betalingssysteem zal echter zeer kosteneffectief zijn, zodat iedereen het kan gebruiken om in de basisbehoeften te voorzien.

Dit ecosysteem wordt beschouwd als een veilige opslag van waarde die kan dienen als ruilmiddel. De verkenning van digitale valuta en mensen die naar de crypto-ruimte bewegen, heeft de regering geïnspireerd om stappen te ondernemen om traditionele valuta en hun toekomst te ondersteunen.

Potentiële voordelen voor CBDC-implementatie

Elk land heeft een aantal potentiële voordelen voor de implementatie van CBDC, waaronder het volgende:

i). Monetair beleid: Sommige onderwijskundigen beschouwen de digitale valuta van de centrale bank als een middel om de versnelling van het monetair beleid te verbeteren, en het kan de reactie van de commerciële op variaties in de polisvoet maximaliseren.

ii). Tegengaan van nieuwe digitale valuta’s: in tegenstelling tot digitale valuta’s zoals Bitcoin, kan CBDC worden aangeduid als een gezond en potentieel noodzakelijk middel voor digitale valuta’s.

iii). Financiële inclusie: CBDC wordt beschouwd als een door de overheid gesteund betalingssysteem dat niet vereist dat individuen een bankrekening hoeven aan te houden voor transacties.

iv). Stabiliteit van het betalingssysteem: digitale valuta van de centrale bank kan de stabiliteit van het betalingssysteem handhaven, en dit is een van de beste voordelen van de introductie van CBDC’s.

Conclusie

De potentiële voordelen van CBDC’s moedigen grote landen van de wereld aan om dit ecosysteem te leiden. Zelfs de crypto engine houdt dit systeem in de gaten. De bovenstaande informatie zal je dus helpen te begrijpen waarom veel landen racen om CBDC’s te lanceren.

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN