Zoals jullie allemaal wel hebben meegekregen, heeft de Bitcoin koers de afgelopen dagen een flinke stijging weten neer te zetten. De koningsmunt wist zelfs het hoogste punt in drie jaar te bereiken van $18.350. Op het moment van schrijven is de koers echter weer wat gedaald en staat op $17.950 (€15.210).
Door deze enorme stijging van de Bitcoin koers, zijn er over de hele wereld meer mensen weer in de cryptocurrency-markt gestapt. Volgens gegevens van Glassnode, een belangrijke leverancier van cryptocurrency-analysegegevens, werd er op 18 november een grote piek gezien in het aantal nieuwe Bitcoin-adressen.
Volgens het bedrijf bereikte het aantal nieuwe BTC-adressen, dat per uur werd geregistreerd, voor het eerst sinds januari 2018 bijna 25.000 adressen – de maand die volgde op het hoogste punt ooit van Bitcoin van $20.000. De piek in nieuwe Bitcoin-adressen is nog steeds vrij ver verwijderd van de hoogtepunten van januari 2018, toen het aantal nieuwe BTC-adressen per uur ongeveer 33.000 bereikte. De absolute piek in 24-uur was echter op 21 december 2017, met meer dan 600.000 adressen.
De piek in nieuwe BTC-adressen laat zien dat mensen over de hele wereld steeds meer naar Bitcoin trekken, te midden van een grote crypto-bullrun. De stijgende prijzen hebben geleid tot FOMO, waardoor de acceptatie van cryptocurrencies in een hoog tempo is gestegen. Het huidige adoptieniveau is echter nog steeds schijnbaar laag. Volgens Changpeng Zhao, de CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency exchange Binance, is de huidige acceptatiegraad van cryptovaluta 0,1%, wat betekent dat tot nu toe slechts één persoon op de 1.000 mensen cryptocurrencies bezit. Er valt nog genoeg winst te behalen dus.