Bitcoin koers

Bitcoin eerst naar de $6.700? Bitcoin analyse door Het Crypto Huis (26-11)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $7100. Na een sterke bounce gezien te hebben van maar liefst 12%, is dan nu de bodem gezet?

Bitcoin analyse op het grote tijdframe

Is de bodem gevormd? Naar mijn idee is de tijdelijke bodem gevormd, maar zijn wij nog niet ‘out of the woods’. We zitten op het dagelijkse tijdframe onder alle belangrijke EMA’S en MA’s. Ook heeft Bitcoin inmiddels zijn welbekende bearish signaal afgegeven! De Death Cross, met de EMA-50 en de EMA-200 op het dagelijkse tijdframe. Voor mij is dit een signaal, dat wij wellicht voor een aantal maanden een beren markt in gaan!

Wanneer wij de grafieken en dus ook het aantal waves, gebaseerd op Elliott Wave, vergelijken met dat van 2018, kunnen wij waarnemen dat wij in de grafiek vergelijkbare overeenkomsten zien. Echter is de grote vraag nu, is de tijdelijke bodem gevormd?

Dag grafiek BTC

Bron: Tradingview

Bitcoin analyse 4 uur tijdframe

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij waarnemen dat de STOCH en de RSI wat beginnen te buigen. Dit zou perfect overeenkomen met de vorming van de wave 2. Dus nog eerst een klein stukje naar beneden, richting de 0.618 a 0.786 retracement, voor wij verder omhoog gaan, om de grote ABC (zie de grafiek hieronder) uit te spelen.

Wanneer wij het hebben over de EMA’s dan kunnen wij ook waarnemen dat Bitcoin zich niet boven de EMA-21 weet te sluiten. Buiten dat wij de EMA-21 boven ons hebben, bevindt zich ook een zware resistance zone recht boven ons. Deze zone staat in de grafiek gemarkeerd met 2 rode horizontale lijnen. Ik verwacht deze niet de eerste keer te breken, maar pas na een tweede test, is het waarschijnlijker dat wij in deze zone terecht komen.

Bron: Tradingview

STOCH 4 uur:

Bron: Tradingview

Bitcoin YouTube:

Tijdens de video hieronder zoom ik erg in op het wat kleinere tijdframe. Denk hierbij vooral aan het tijdsframe van de 1 uur grafiek. Ook bespreek ik de mogelijk wave-telling die wij kunnen verwachten aankomende dagen.

Bekijk de video hieronder: 

Support levels
– $ 6850 
– $ 6550
– $ 6200
– $ 5800

Resistance levels

– $ 7350 – (short term)
– $ 7800 – (short term)
– $ 8000 – (short term)
– $ 8500 – (mid term)

Conclusie: Naar mijn idee heeft Bitcoin (voor nu) zijn bodem bereikt. Op het lange termijn denk ik wel dat wij nog dieper kunnen vallen, maar eerst zullen wij een bounce kunnen waarnemen, om de tijdframes even te laten bijkomen van de grote schrik!

Zoals beschreven bij het 4 uur tijdframe kijk ik naar de grote ABC beweging omhoog. Ik verwacht dat dit plusminus 2 tot 3 weken zal duren voordat Bitcoin zal uit-toppen, om waarschijnlijker verder omlaag te gaan.

Naar mijn idee is Bitcoin zich ook aan het klaar maken voor eerst een kleine afkoeling, voordat wij verder omhoog gaan. Wil jij hier meer over weten, dan verwijs ik je graag door naar de bovenstaande YouTube video.

Black-friday:

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN