Bitcoin koers

Bitcoin koers update door Het Crypto Huis (22-10)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een koers van $8227. Bounce of break?

Bitcoin dagoverzicht

Bron: TradingView

Op het dagoverzicht is goed te zien dat Bitcoin de afgelopen 3 dagen weer even zijn bullish momentum wist terug te vinden. De vraag is nu; hoe lang kan Bitcoin zijn momentum vasthouden…

Bitcoin heeft gisteren een lelijke daily close gemaakt. De daily close is bekend als een ‘Doji Candlestick’. Wanneer Bitcoin vandaag sluit onder de $8200, is de Doji star bevestigd. Dit zou kunnen betekenen dat het bullish momentum voorbij is en wij weer wat rode dagen gaan zien met Bitcoin.

Het sentiment is bij Bitcoin op dit moment ook erg bullish, wat mij dus juist zorgen maakt. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat er veel positieve fundamentele nieuwtjes naar buiten gebracht zijn de afgelopen dagen. Echter als wij de prijs bekijken vanuit een traders perspectief, kijkend naar de prijsactie en de EMA’s, is er voor mij nog geen reden om ‘Bullish’ te worden.

Om wel nog een mogelijke bullish scenario zien uitspelen, is het van belang om boven de $8000 zone te blijven en zelfs de EMA-21 (gele lijn) op het dagelijkse tijdframe opwaarts uit te breken.

Bitcoin 4-uur grafiek

Bij het 4 uur tijdframe zoomen wij wat meer in op de Bitcoin bewegingen. Op dit moment kunnen wij 2 scenario’s voor ogen zien. Echter is het van belang om te weten wanneer wij uit kunne gaan van een bepaald scenario. We zitten namelijk op dit moment op een kantelpunt.

Scenario 1 (Bearish)

Bron: TradingView

Voor scenario 1 kunnen wij uitgaan van een bearish scenario. Dit betekent dat de bullish bewegingen van afgelopen dagen voorbij zijn en dat wij vanaf hier naar beneden gaan. Zodoende hebben wij nu de ABC compleet gemaakt en beginnen wij aan de grote wave 3, die terug te zien is op het dagelijkse tijdframe.

Scenario 2

Bron: TradingView

Voor scenario 2 kijk ik nu naar een retracement richting de $8080 – $8150 zone. Het is van belang om een stevige bounce te zien in deze zone. De Bitcoin koers zal dan ook support vinden op de EMA-21 (4H). Wanneer wij de stevige bounce zien en Bitcoin weet opnieuw de $8250 te claimen, kunnen wij er van uit gaan dat Bitcoin scenario 2 gaat uitspelen.

De bullish target van scenario 2 ligt voor mij rond de $8520 – $8610, die aangegeven staat met de gele box. De kans is groot dat wij in deze zone gaan uit toppen, om vervolgens vanaf daar de wave 3 naar beneden te starten.
Bitcoin heeft namelijk dan keurig de 0.705 – 0.786 fibonacci retracement gehad maar ook een keurige re-test van de EMA-200 (4H) gehad.

Support levels

 • $8000 – (short term)
 • $7900 – (short term)
 • $7750 – (short term)
 • $7500 – (short term)
 • $7250 – (short term)
 • $7100 – (short term)
 • $6800 – (mid term)
 • $6500 – (mid term)

Resistance levels

 • $8300 – (short term)
 • $8500 – $8600 zone –  (short term)
 • $8800 – (mid term)
 • $9000 – (mid term)

Conclusie

Bron: TradingView

Wanneer Bitcoin het level van $8000 verliest, lijken de ‘bears’ in controle te zijn en kunnen wij uitgaan van lagere prijs targets. Bitcoin zal dan ook de ‘Doji Star’ van gisteren bevestigen.

Bij een stevige bounce in de zone $8080 – $8150 kunnen wij uitgaan van het scenario dat wij eerst nog de $8500 – $8600 zone gaan opzoeken, voor de grotere beweging naar beneden.

De $8080 – $ 8150 is dus een belangrijke zone om in de gaten te houden!

YouTube

In de onderstaande YouTube video geef ik een toelichting op de geschreven analyse. Ook behandel ik de Technische Analyse van Ethereum.

Bron: YouTube

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen? Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Link: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN