Bitcoin

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (30-9)

Eindelijk, daar was de beweging van de markt na een consolidatie van meer dan drie maanden. En wat gebeurt er? Het sentiment slaat om naar extreme angst, aldus de crypto fear & greed index. Is dat gerechtvaardigd? Op korte termijn is er een neerwaartse val geweest van een kleine $1,500, dus dan is de angst te begrijpen, maar ziet Bitcoin er slecht uit op het grotere geheel? Helemaal niet. Het lijkt op consolidatie voor de volgende beweging omhoog.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Als we kijken naar het grotere geheel, dan heeft de koers helaas geen stand gehouden op de 21-Week Exponential Moving Average. Helaas is dat niet gek, gezien dat deze Moving Average rakelings onder de steun van $9,300 bewoog. Door het verliezen van de 21-Week EMA was het volgende niveau de 100-Week MA, welke gelijk ligt aan dit gehele ‘orderblock’ en potentieel steungebied.

Geeft dat vervolgens reden voor extreme paniek? Nee. Ook in 2016 heeft de koers een periode van accumulatie en consolidatie gezien, voordat de koers naar boven uitbrak richting de halving. Dit lijkt nog steeds gaande. Er is geen nieuws dat de drop veroorzaakte, puur een technische breakout naar beneden (en laten we wel zijn; onder de $9,300 lagen een grote hoeveelheid stops en liquiditeit, niet gek dat die eerst weggenomen worden).

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Ook hier valt te bespeuren dat de koers uit het patroon is gevallen en niet de $9,300 als steun heeft kunnen behouden. Tussen $9,300 en dit gebied zat nog een enkele ‘kleine’ steun rond $8,800, maar helaas heeft die ook geen soelaas kunnen bieden. Wel valt nu te zien dat de RSI in oversold gebied zich begeeft en dat er een zeer groot block aan support hier is. Daarnaast zit de koers nu vast in een neerwaarts trendkanaal, maar is dat erg? Nee, de koers heeft een stijging ondervonden van $3,500 naar $14,000 dit jaar en maakt op dit moment een correctie. Nog steeds is de koers meer dan verdubbeld in een jaar tijd.

4-uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

Kijkende naar het kleinere geheel, dan zien we dat Bitcoin vanmorgen een kleine drop heeft gemaakt om de liquiditeit onder de steun weg te nemen. Gelijk hierna sprong de koers terug omhoog en hebben we te maken met een kleine minieme falling wedge en potentieel positieve divergenties.

Niet alleen hebben we veel steunniveaus onder ons, ook hebben we te maken met de monthly close vandaag, wat meestal voor volatiliteit zorgt.

Mocht Bitcoin graag omhoog willen bewegen, dan zal de koers door de $8,250-8,300 grens heen moeten. Een doorbraak boven dit niveau zorgt er voor dat shorts geliquideerd of geclosed worden, welke de ruimte biedt om naar $8,800 en mogelijk $9,300 te gaan kijken (voor nu het belangrijkste weerstandsniveau).

Mocht het echter niet mogelijk zijn om de $8,250 te doorbreken, dan kan de koers verder naar beneden nog de $7,500 testen, alvorens er weer een groot ‘gat’ in de chart aanbreekt richting $6,000. Dit laatste lijkt voor nu nog niet voor de hand te liggen, gegeven dat de 100-Week MA voor steun zorgt en er op meerdere timeframes positieve divergentie is.

Over het algemeen zou het mij niets verbazen dat we een accumulatieperiode in gaan. Essentieel is hiervoor wel dat de koers een potentiële break naar boven maakt en niet nog verder onder de $7,600 wegduikt, maar voor nu is daar nog geen sprake van.

Indien er een accumulatieperiode is, dan hebben we te maken met het volgende scenario:

Bron: TradingView

Als het ware een kopie van de periode aan de linkerkant van de grafiek, maar voornamelijk consolidatie en rust voor de markt.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN