Shiba Inu lanceert ShibaSwap 2.0

Shiba Inu (SHIB) heeft met trots ShibaSwap 2.0 gelanceerd, een verbeterde versie van hun gedecentraliseerde exchange (DEX), ontworpen om de gebruikerservaring te verfijnen en de activiteit binnen het Shibarium-ecosysteem aan te moedigen. Lucie, een sleutelfiguur in het Shiba Inu-team, deelde de details van deze belangrijke upgrade, die belooft de toegankelijkheid tot gedecentraliseerde financiën (DeFi) te vergroten.

Wat brengt ShibaSwap V2?

ShibaSwap V2 brengt een reeks opwindende verbeteringen met zich mee:

  • Geconcentreerde liquiditeit: Liquiditeitsaanbieders kunnen nu specifieke prijsbereiken kiezen, wat leidt tot betere kapitaalefficiëntie en geoptimaliseerde rendementen. Dit is ideaal voor hen die actief willen handelen en hun liquiditeit willen richten op de meest actieve prijsniveaus.
  • Eenvoudiger beloningen ontvangen: De nieuwe update maakt het mogelijk om staking rewards te claimen zonder liquiditeit te hoeven opnemen. Dit betekent minder gedoe en meer efficiency voor gebruikers.
  • Multi-hop swaps: Gebruikers kunnen nu genieten van complexe transacties door swaps over meerdere tokenparen te faciliteren, wat de flexibiliteit en het gemak van handelen vergroot.
  • Verbeterde transparantie: Liquiditeitsaanbieders kunnen nu de jaarlijkse rendementen (APR’s) bekijken voor zowel V1- als V2-pools. Bovendien biedt ShibaSwap V2 drie variabele vergoedingsniveaus aan, namelijk 0,05%, 0,30% en 1,00%, zodat gebruikers kunnen kiezen wat het beste bij hun risicoprofiel past.

De toekomst met ShibaSwap V3

Terwijl ShibaSwap 2.0 al veel belooft, kijkt het team al vooruit naar V3, waar features als limietorders, prijswaarschuwingen, en een nog intuïtievere interface op de planning staan. Ze overwegen ook dollar-cost averaging (DCA) en slimme swap-contracten toe te voegen, wat een sprong voorwaarts zou betekenen voor de functionaliteit van de DEX.

Impact op Shibarium

Met deze verbeteringen verwacht men een significante toename in de activiteit op het Shibarium-netwerk. ShibaSwap, al de nummer één DEX op Shibarium volgens DeFiLlama, kan door deze upgrade zijn leidende positie verder versterken en een nog grotere rol spelen in de groei van het gedecentraliseerde financiële landschap.

ShibaSwap 2.0 belooft niet alleen een betere gebruikerservaring maar streeft er ook naar om een standaard te zetten voor DeFi-platforms met zijn uitbreiding van controle en functionaliteit aan gebruikers.