Bankgigant uit Singapore gaat crypto-opties lanceren

De bankgigant DBS is van plan om crypto-opties en gestructureerde producten aan te bieden aan institutionele en geaccrediteerde klanten, en wordt daarmee de eerste Aziatische bank die deze producten introduceert.

De in Singapore gevestigde DBS Bank heeft aangekondigd dat het in het vierde kwartaal van 2024 begint met over-the-counter handel in crypto-valuta opties en gestructureerde producten voor geschikte institutionele beleggers en vermogende geaccrediteerde klanten.

In een persbericht van 17 september verklaarde de bank dat dit haar de eerste financiële instelling in Azië maakt die producten aanbiedt die verbonden zijn aan de waarde van Bitcoin en Ethereum. Volgens Jacky Tai, hoofd van handel en structuring bij DBS, is deze stap een reactie op het feit dat professionele beleggers steeds vaker digitale activa in hun beleggingswallets opnemen.

“Onze klanten hebben nu een extra mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan deze activaklasse en meer geavanceerde beleggingsstrategieën te gebruiken voor het beheer van hun digitale activa,” aldus Tai.

Tot nu toe kunnen klanten via DBS Digital Exchange, de crypto-handelsafdeling van de bank, handelen in crypto en veiligheidstokens. Met dit nieuwe aanbod kunnen klanten via opties en gestructureerde producten toegang krijgen tot crypto-valuta, wat mogelijk rendement kan opleveren op fiatgeld of de mogelijkheid biedt om de onderliggende cryptocurrency te ontvangen, volgens het persbericht.

“Bijvoorbeeld, een klant die de volatiliteit van Bitcoin wil beheren, kan een putoptie kopen, waarmee hij het recht krijgt om Bitcoin op een toekomstige datum tegen een vaste prijs te verkopen, zelfs als de prijs tegen die tijd onder die vaste prijs ligt.”

DBS blijft zijn betrokkenheid bij web3-technologieën verdiepen, maar de crypto-opties en gestructureerde producten zullen alleen beschikbaar zijn voor institutionele beleggers en geaccrediteerde klanten van DBS Private Bank en DBS Treasures Private Client, aldus het persbericht.

In augustus introduceerde DBS een blockchain-oplossing die gebruikmaakt van smart contracts om de uitbetaling van overheidssubsidies efficiënter te maken. De bank gaf aan dat deze pilot bedoeld was om te laten zien hoe programmeerbare subsidies de transparantie en efficiëntie van het subsidie-verdeelproces kunnen verbeteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!