Nvidia aandelen stijgen door Saudi-Arabië-deal, zullen AI-altcoins volgen?

Volgens recente berichten overweegt de Amerikaanse overheid om Nvidia’s verzoek om geavanceerde chips naar Saudi-Arabië te exporteren goed te keuren, wat een positief effect heeft gehad op de aandelenkoers van het bedrijf. De vraag is echter of AI-altcoins dit voorbeeld zullen volgen.

Nvidia en Saudi-Arabië

De discussies rond deze chipverkopen kwamen naar voren op de GAIN, een wereldwijde AI-top die door Saoedi-Arabië werd georganiseerd. Deze chips zouden namelijk het vermogen van het land om geavanceerde AI-modellen te ontwikkelen en te gebruiken aanzienlijk verbeteren.

Volgens een Reuters-rapport is Saoedi-Arabië actief op zoek is naar toegang tot Nvidia’s meest geavanceerde AI-chips, de H200’s, en werkt naar verluidt aan het voldoen aan de Amerikaanse veiligheidseisen om het acquisitieproces te versnellen.

Deze stap komt te midden van Amerikaanse inspanningen om de toegang van China tot dergelijke technologie te beperken, wat de strategische positionering van Saoedi-Arabië tussen de twee supermachten benadrukt. Hoewel het land momenteel prioriteit geeft aan Amerikaanse chips, onderhoudt het potentiële banden met China als een back-upplan voor het geval de toegang tot Amerikaanse technologie wordt beperkt.

Aandelenkoers stijgt, maar zullen AI-munten volgen?

Door het nieuws steeg de aandelenkoers van Nvidia met ongeveer 8%. AI-altcoins zijn echter nauw verbonden met de aandelenkoers van het technologiebedrijf, waardoor veel analisten zich afvragen of AI-munten het voorbeeld zullen volgen.

Deze munten hebben onlangs aanzienlijke winsten geboekt, met een opmerkelijke stijging na een stijging van de aandelenkoers van Nvidia, die ongeveer 80% van de AI-chipmarkt domineert. Deze stijging heeft bijgedragen aan een stijging van 10,3% in de totale marktkapitalisatie van AI-altcoins.

Bovendien zijn de dagelijkse handelsvolumes ook gestegen, aangewakkerd door de groeiende interesse van investeerders in AI. Deze stijging komt nu de technologiesector verdere impulsen verwacht van aankomende technologische lanceringen zoals de iPhone 16, waarvan wordt verwacht dat deze geavanceerde AI-mogelijkheden zal bevatten.

Doorbraken in AI-technologie, toegenomen acceptatie in alle sectoren en gunstige regelgeving kunnen allemaal een positief sentiment opwekken, waardoor AI-gerelateerde tokens ook zullen profiteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!