Is een altcoin correctie op handen? Total 2 en 3 geven aanwijzingen

De altcoin-markt staat momenteel in de schijnwerpers met de recente formatie van een potentieel bearish patroon op de Total 2 en Total 3 indices. Deze indices, die de marktkapitalisatie van alle altcoins exclusief Bitcoin en respectievelijk Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) weergeven, tonen beide een zorgwekkende ontwikkeling op de 5-daagse grafiek. In deze analyse duiken we dieper in op wat dit patroon inhoudt en wat het kan betekenen voor de toekomst van de altcoin-markt.

Wat zijn Total 2 en Total 3?

De Total 2 en Total 3 indices geven een goed beeld van de bredere altcoin-markt. Total 2 omvat alle altcoins behalve Bitcoin, terwijl Total 3 zelfs Ethereum uitsluit. Deze indices zijn belangrijk voor beleggers die willen begrijpen hoe de altcoin-markt zich gedraagt zonder de invloed van de twee grootste cryptocurrencies.

De shooting star candle: Een waarschuwing?

Op de 5-daagse grafieken van zowel Total 2 als Total 3 is een shooting star candle gevormd. Een shooting star candle is een bearish omkeringspatroon dat ontstaat na een opwaartse beweging. Het heeft een lange bovenste schaduw, een kleine body, en weinig tot geen onderste schaduw. Dit patroon suggereert dat, hoewel de kopers de prijs in eerste instantie omhoog dreven, de verkopers uiteindelijk de controle overnamen. Dit kan wijzen op een naderende neerwaartse correctie.

Wat zegt de confluence?

Interessant genoeg vindt deze shooting star formatie plaats tegen de weerstandslijn van een breed kanaal op de grafieken. Dit versterkt het idee dat er een neerwaartse beweging zou kunnen volgen, vooral als de prijs niet in staat is om deze weerstand te doorbreken. Een mogelijk scenario is dat we nu afwijzen van de huidige weerstand en terugkeren naar de onderste steunlijn van het kanaal, waar ook een belangrijke horizontale steun ligt. Dit zou kunnen dienen als een bounce-punt voor de markt.

Conclusie

De vorming van een shooting star candle op de Total 2 en Total 3 indices, gecombineerd met de huidige locatie van de prijs tegen weerstandsniveaus, geeft reden tot voorzichtigheid. Hoewel dit patroon meestal resulteert in meer neerwaartse druk, zal het cruciaal zijn om te zien hoe de markt reageert op de steunlijnen in de komende dagen. Voor nu is het belangrijk om alert te blijven en voorbereid te zijn op mogelijke prijsbewegingen in de altcoin-markt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!