Solana kan sterk stijgen volgens Raoul Pal

Voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal is positief gestemd over Solana (SOL), een grote concurrent van Ethereum (ETH). In een gesprek met Wall Street-veteraan Anthony Scaramucci voorspelde Pal namelijk dat de prijs van SOL tegen het einde van deze cyclus zou kunnen stijgen tot boven de $1.000, wat neerkomt op een mogelijke winst van minstens 604% ten opzichte van de huidige prijs.

Volgens Pal zou SOL in het slechtste geval kunnen stijgen naar $800, in een gemiddeld scenario naar $1.200, en in het beste geval, bij een extreme piek, zelfs naar $2.500. Op het moment van schrijven wordt Solana verhandeld voor $142.

Over de vraag of Solana Ethereum in marktkapitalisatie zou kunnen overtreffen, zegt Pal dat hij dat niet verwacht. Wel denkt hij dat Solana sterk zal groeien en de kloof met Ethereum aanzienlijk zal verkleinen. De marktkapitalisatie van Ethereum bedraagt momenteel $318,7 miljard, terwijl die van Solana op $67,02 miljard staat.

Pal benadrukte ook dat beide blockchains verschillende markten bedienen. Ethereum wordt gezien als veiliger en is waarschijnlijk de voorkeur voor de financiële sector vanwege zijn betrouwbaarheid en innovativiteit. Solana daarentegen lijkt meer geschikt voor retail- en snelgroeiende toepassingen.

Pal merkte op dat Ethereum een grote rol heeft gespeeld in gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s), hoewel Solana ook terrein heeft gewonnen op het gebied van NFT’s. Voor waardevolle transacties tussen banken zal Ethereum waarschijnlijk de voorkeur krijgen, terwijl Solana de betere keuze is voor snelle en frequente transacties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!