Miljoeneninzet op Trump: Franse gokker zet groots in op Polymarket

Een Franse belegger heeft grote weddenschappen geplaatst op Polymarket, een populaire crypto-gebaseerde voorspellingsmarkt, waarin hij inzet op de winstkansen van Donald Trump bij de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Volgens gegevens van Polymarket, geanalyseerd door Lookonchain, heeft Trump momenteel een kans van 63,9% om de verkiezing te winnen.

De stap van deze investeerder om $4,48 miljoen aan “Yes”-aandelen te kopen, weerspiegelt een sterk geloof in Trumps overwinning, een positie die acht uur na het opnemen van $3 miljoen USDC van de OKX-cryptobeurs werd ingenomen. De aanzienlijke weddenschappen op Trumps overwinning hebben discussies op sociale media aangewakkerd, wat vragen opriep over de invloed van deze grote weddenschappen op de dynamiek van de voorspellingsmarkt.

Stijgende Trump-kansen en vragen over marktinvloed

De recent toegenomen kansen van Trump op Polymarket tonen de groeiende interesse van risicovolle investeerders. Vier grote accounts hebben zich op zijn overwinning gericht, met een verwachte gecombineerde uitbetaling van zo’n $46 miljoen.

De stijging van de waarschijnlijkheid van Trump heeft ertoe geleid dat sommigen zich afvragen of substantiële investeringen, zoals die van deze Franse staatsburger, het marktsentiment beïnvloeden. Het onderzoek van Polymarket heeft echter aangetoond dat de acties van deze handelaar werden gedreven door persoonlijke overtuiging in plaats van manipulatieve intenties.

Het onderzoek van Polymarket naar de gokactiviteiten van de Franse staatsburger onthulde dat de handelaar aanzienlijke ervaring heeft op de financiële markten, met name in crypto-gebaseerde investeringen. Volgens Polymarket nam de gebruiker deze beslissingen op basis van een persoonlijke interpretatie van de Amerikaanse presidentsrace.

Het platform verduidelijkte ook dat er geen manipulatiepogingen werden gedetecteerd. Bovendien zorgde Polymarket ervoor dat deze gokker het platform op de hoogte zou stellen als hij besloot om nieuwe accounts te openen, met als doel transparantie en marktintegriteit.

De vier accounts die betrokken zijn bij deze high-stakes weddenschappen – Fredi9999, Theo4, PrincessCaro en Michie – worden nauwkeurig gevolgd door Polymarket om te verzekeren dat ze aan de regels voldoen.

Hoewel Polymarket niet aangaf welke van deze accounts toebehoort aan de Franse investeerder, benadrukte het platform dat voorspellingsmarkten niet hetzelfde zijn als opiniepeilingen. In plaats daarvan meten ze de kans op bepaalde uitkomsten op basis van real-time marktdata.