Altcoin analyse: Herhaalt de geschiedenis zich? Total3 breekt uit na 28 weken met potentiële bullish uitbraak!

De analyse van de huidige prijsactie in relatie tot de Total3, oftewel de cryptomarkt zonder Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), vertoont opvallende gelijkenissen met historische prijsstructuren. In de afbeeldingen zien we dat het 28 weken duurde voordat Total3 eindelijk uitbrak uit zijn downtrend in het verleden, waarna de Corona-crash volgde. Hoewel we die onverwachte gebeurtenis zoals de pandemie niet kunnen voorspellen, geeft dit ons inzicht in de prijsactie die mogelijk kan volgen in deze fase van de marktcyclus.

Herhaling van de cyclus

Een interessante observatie is dat de markt nu dezelfde route lijkt te volgen als voorheen. De Total3 is namelijk opnieuw uitgebroken na precies 28 weken, wat opvallend samenvalt met het moment waarop het eerder gebeurde. Dit soort herhalende patronen kunnen vaak worden toegeschreven aan de marktpsychologie, waarbij investeerders op bepaalde punten vergelijkbaar reageren op marktsentiment, externe invloeden, of technologische ontwikkelingen binnen de industrie.

Cup and handle-formatie

Een andere cruciale vorming die we zien is een grote “cup and handle” patroon, een van de meest herkenbare bullish grafiek patronen. De “cup” vertegenwoordigt een langdurige, ronde neerwaartse trend, gevolgd door een opwaartse beweging die het volledige verlies herstelt. De “handle” verschijnt vervolgens als een kortere, mildere neerwaartse beweging voordat een nieuwe opwaartse trend start. Dit patroon is erg belangrijk omdat het vaak een indicatie is van een langere termijn bullish trend. De psychologie achter dit patroon weerspiegelt investeerders die eerst voorzichtig worden door eerdere verliezen (de neerwaartse curve), maar na verloop van tijd hun vertrouwen terugwinnen, wat leidt tot een herstel. De “handle” vertegenwoordigt de laatste periode van verkoopdruk voordat een echte opwaartse uitbraak volgt.

Bull market support band en psychologie

Op dit moment bevindt de prijs zich boven de bull market support band op de weekly chart. Deze support band is een cruciale indicator die aangeeft of de bulls (optimisten) of de bears (pessimisten) de controle hebben. Als de prijs zich boven deze band bevindt, suggereren technische analisten dat de bullish trend intact is en dat we een verdere stijging kunnen verwachten. Het breken boven deze support band wordt vaak gezien als een teken van sterke marktomstandigheden en kan het vertrouwen in de markt verhogen. Net zoals we eerder zagen dat de prijs na 28 weken uitbreekt, komen we nu ook op een punt waar de support band een cruciale rol speelt.

Conclusie

Als we kijken naar de historische prijsactie, zien we dat na een langdurige periode van consolidatie de markt in staat is om verder te stijgen, vooral wanneer belangrijke technische weerstandsniveaus worden doorbroken. De gelijkenis met de prijsactie van de vorige cycle, samen met de vorming van een cup-and-handle en het boven de bull market support band breken, biedt een potentieel bullish perspectief voor de komende weken. Hoewel externe factoren zoals in de vorige cycle (Corona) niet kunnen worden voorspeld, biedt de huidige technische setup veel mogelijkheden voor verdere prijsstijgingen in de altcoin-markt.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.